2018 | 2019 >

Luova tulevaisuus ja digitalisoituvan maailman haasteet

keskiviikkoisin, klo 18.00-19.00

Loppuvatko ihmisiltä kaikki työt, kun maailma digitalisoituu? Ovatko robotit, tekoäly ja koneoppinen uhka vai mahdollisuus? Miten muutokset voivat vaikuttaa sinun työnkuvaasi? Kuinka paljon olet miettinyt asiaa tai varautunut tulevaisuuteen kehittämällä omaa osaamistasi? Uhkakuvissa työt loppuvat ja liiallinen vapaa-aika tekee elämästä tylsää, merkityksetöntä ja köyhää. Unelmakuvitelmissa voimme automatisoida tylsät rutiininomaiset työt ja hyödyntää sitä voimavaraa, jota koneilla ei ole - luovuutta!

Jokainen UP-webinaari tässä sarjassa tarjoaa sinulle näkökulman tulevaisuuteen ja kehittää osaamistasi ja ymmärrystäsi siitä miten maailma muuttuu. Lopullinen tavoite on auttaa sinua ottamaan haltuun askel askeleelta, vuoden 2019 aikana digitalisoituva maailma ja vapauttamaan oma luovuutesi kun rakennat turvattua tulevaisuutta itsellesi ja läheisillesi.

 

Kiinni unelmiin, blogaamisesta ammatti

KESKIVIIKKO, 31.1.2019, KLO 18.00-19.00

Satu Rämö

Webinaarissa Satu kertoo, kuinka on saavuttanut unelmiensa työn ja kuinka kuka tahansa voi onnistua siinä. Meistä jokainen on hyvä niissä asioissa, joiden tekemisestä hän eniten nauttii. Kun omasta työpäivästä häviää rangaistuksen maku, alkaa todellinen menestyminen. Mutta mistä tietää, mikä tekee työssä onnelliseksi? Kuinka löytää oma unelmiensa työ ja menestyä siinä? Webinaarissa vastataan näihin kysymyksiin konkreettisten esimerkkien kautta.

Liity siis seuraamme ensi tammikuussa, jos haluat saada vinkkejä oman unelmatyön saavuttamiseen.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

 • Haluat uskoa siihen, että onnellisuus on menestymisen korkein muoto. Myös töissä.

 • Haluat että omasta työpäivästäsi häviää rangaistuksen maku.

 • Haluat tietää, miten esimerkiksi bloggaamisesta, ratsastusharrastuksesta tai vaikka jäätelöstä voi saada itselleen hyvän työn.

webinaari2019Rämö_Satu_mediakortti.jpg

Satu Rämö

Satu Rämö on viestintäalan yrittäjä, joka tuottaa tarinoita ja tietoa kirjoina, lehtijuttuina, applikaatioina, blogeina ja podcasteina.

Parhaimmillaan hän on tehdessään kovista faktoista koukuttavaa ja vastaanottajaa kiinnostavaa viihdettä. Satu asuu tällä hetkellä Islannissa ja tekee viestintäyrittäjätöiden ohella kaikkeaa muutakin, joka tekee hänet onnelliseksi: islanninhevosvaelluksia, design-kauppaa ja perheen kanssa matkailua. Satu kirjoittaa ajatuksiaan päivittäin ylös harrastuksen ja työn rajoilla seilaavaan Salamatkustaja-blogiinsa http://www.salamatkustaja.com.

 

Valmistaudu tulevaisuuteen

6.2.2019, klo 18:00-19:00

Mikko Dufva, Sitra

Webinaarissaan Mikko johdattaa tulevaisuusajatteluun. Miten tulevaisuudesta voidaan tietää, miten tulevaisuuksia käytetään ja miten haastetaan tulevaisuusoletuksia. Webinaari kattaa tulevaisuuksien tarkastelun, tekemisen ja laajentamisen periaatteet ja antaa yleiskatsauksen megatrendeihin, yhteiskunnallisiin visioihin ja heikkoihin signaaleihin. Tavoitteena on tehdä tulevaisuudet helpommin lähestyttäviksi ja arkisemmiksi ja auttaa ymmärtämään erilaisia asenteita ja lähestymistapoja tulevaisuuksia kohtaan.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

 • Haluat oppia kuvittelemaan useita erilaisia tulevaisuuksia

 • Haluat ottaa tulevaisuustermit haltuun

 • Haluat analysoida kriittisesti viimeisimpiä villityksiä ja suhtautua kriittisesti muualta tuputettuihin tulevaisuuksiin

Webinaari2019_tulevaisuus_Dufva_miikkapirinen-8145.jpg

Mikko Dufva

Mikko Dufva on Sitran tulevaisuusasiantuntija. Hän tarkastelee työkseen tulevaisuuden kehityskulkuja, niiden välisiä jännitteitä ja tulevaisuuteen liittyviä mielikuvia. Lisäksi hän pyrkii tunnistamaan ei-ilmeisiä, mutta tulevaisuuden kannalta merkittäviä asioita. Mikolla on laaja kokemus ennakoinnista ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tulevaisuutta koskevan tiedon tuottamisesta ja systeemisestä ennakoinnista. Hän toimii tulevaisuuden tutkimuksen seuran puheenjohtajana ja toimittaa joutaessaan Ennakointikupla-podcastia.

 

Hallitsetko sinä mieltäsi vai mielesi sinua?

6.3.2019, klo 18:00-19:00

Auli Malimaa

Kiire ja stressi jäytävät mieltämme ja ovat myrkkyä onnellisuudellemme. Maailman muuttuessa yhä hektisemmäksi vastuu oman mielen hyvinvoinnista jää jokaiselle itselleen. Siksi on ehdottoman tärkeää ymmärtää, miten mieli toimii sekä hallita helposti käyttöönotettavat keinot, joilla stressaantunutta mieltään voi rauhoittaa ja joilla voi saavuttaa paremman ja onnellisemman olon.

Taistele, pakene tai lamaannu ovat meidän sisällemme koodatut stressiohjelmamme. Mutta meidän ei tarvitse jäädä tuon alkukantaisen ohjelmoinnin vangeiksi. Kun tiedostamme mielemme toimintatavat ja erilaiset toiminnantasot, löydämme mielen sisäisen pomottajan, jonka alitajuinen säännöstö vaikuttaa voimakkaasti toimintaamme. Sisäinen pomottajamme on odotusten, vaatimusten ja uskomusten loputon lähde. Vaikka kuinka yritämme täyttää sen odotuksia, useimmiten epäonnistumme. Niinpä se saa meidät stressaantumaan ja tuntemaan huonommuutta. Mutta yhtälailla sisältämme löytyy myös mielenrauhan ja onnellisuuden keidas, jonne voimme kytkeytyä aina halutessamme.

Webinaarissa opit konkreettiset keinot, joilla voit rauhoittaa stressaantunutta mieltäsi ja vapautua sisäisen pomottajasi vaatimuksista. Oivallat myös, miten voit itse kohentaa mielialaasi ja avautua onnellisuudellesi. Kun osaat itse hallita mieltäsi, voit saavuttaa mielenrauhan ja onnellisuuden myös yhä hektisemmässä arjessa.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

 • Olet joskus ihmetellyt, mistä kumpuaa jäytävä velvollisuudentunteesi tai miksi vaadit itseltäsi niin paljon.

 • Sinusta tuntuu, että olet mielesi ja mielialojesi vietävissä.

 • Haluat oppia hallitsemaan mieltäsi.

 • Haluat löytää mielenrauhan ja onnellisuuden kiireenkin keskellä.

auli.png

Auli Malimaa

Auli Malimaa on onnellisuusvalmentaja, enneagrammiohjaaja ja vuorovaikutuskouluttaja, joka työkseen valmentaa ja kouluttaa ihmisille onnellisempaa oloa ja vaivattomampaa vuorovaikutusta. Peruskoulutukseltaan hän on puheterapeutti ja filosofian maisteri.

Auli on intohimoisen kiinnostunut ihmisyydestä, onnellisuudesta ja persoonallisuuden vaikutuksesta mielen toimintaan. Hän pohtii onnellisuuteen liittyviä asioita Auliisti onnellinen –blogissaan ja laatii mielenjumppaharjoitteita verkossa olevalle Ilon ja onnellisuuden kuntosalille. Tammikuussa 2019 häneltä julkaistaan kirja ”Onni asuu jo sinussa - 9 tapaa olla onnellinen”, jossa hän avaa erilaisten persoonallisuustyyppien onnellisuusrajoitteita ja tapoja vapautua onnellisuuteen. Hän uskoo, että hyödyllisimmät ja mielenkiintoisimmat matkat teemme aina omaan mieleemme.

Aulille onnellisuus ei ole vaaleanpunaista höttöä, vaan tiukasti tutkittua faktaa ja tietoa aivojen toiminnasta. Hän on selkeä ja mukaansa tempaava kouluttaja, joka saa kuulijansa katsomaan uudelta kantilta omaa tapaansa ajatella ja suhtautua elämäänsä. Itse hän on saanut elämän pyörteissä ja vaikean nivelreuman tuomissa rajoitteissa testata moneen kertaan omaa onnellisuuttaan. Hän on täysin vakuuttunut, että elämämme haasteista huolimatta meillä jokaisella on kyky olla onnellinen.

 

Tekoäly ei syö meitä

3.4.2019, klo 18.00-19.00

Ella Peltonen

Webinaarissaan Ella kertoo tekoälystä ja sen arkipäiväisistä sovelluksista yleistajuisesti, kenen tahansa ymmärtämään tyyliin. Mitä kaikkien pitäisi ymmärtää jokapäiväisistä älykkäistä laitteista? Mitä hauskan kuvanmuokkausohjelman taustalla tapahtuu, ja miksi älypuhelimella on vaikeuksia tunnistaa suomenkielisiä lauseita? Voiko datavuodolta välttyä, ja miksi tekoäly ei vieläkään tule ja ota valtaa ihmiskunnalta? Ellan keskeinen teesi on, että moderni teknologia - tekoäly mukaan lukien - tarjoaa lukemattomia jännittäviä sovelluksia. Ja jos joku käyttää teknologiaa pahaan, syynä on aina pahantahtoinen ihminen, ei teknologia itse.

TÄMÄ WEBINAARI SOPII SINULLE, JOS:

 • Haluat ymmärtää, mitä tekoäly on ja miten se näkyy arjessasi.

 • Haluat selkeyttä tekoälyn uhkiin ja median hypetyspuheeseen.

 • Haluat kysyä tutkijalta vaikeita kysymyksiä ja saada niihin yleistajuisia vastauksia.

ella.jpg

ELLA PELTONEN

Ella Peltonen on tietojenkäsittelytieteestä väitellyt tutkija, jonka erikoisalaa ovat arkipäivän tekoäly ja erilaiset sensorilaitteet. Hän on asunut Suomen lisäksi Englannissa ja Irlannissa, mutta liikkuvat työtehtävät vievät kaikkialle maailmalle Australiaa myöten ja töitä voi tehdä missä vain, missä on Internet-yhteys. Kovan tieteellisen sisällön lisäksi Ella haluaa näyttää, miten kiinnostava ja monipuolinen ICT-ala voi olla. Ellaa voi seurata Twitterissä @Ella_Peltonen.

 

Otsikko

21.8.2019, klo 18.00-19.00

Puhujan nimi

Webinaarin sisältö

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

 • Sisältö

 • Sisältö

 • Sisältö

Puhujan kuvaus

 

Luo itse oma tulevaisuutesi

4.9.2019, klo 18.00-19.00

Piritta Fors

Jos saisit päättää tulevaisuudestasi niin mitä sinä haluaisit? Me jokainen luomme tulevaisuutemme juuri tällä hetkellä. Haluatko tietää miten saat haluamasi? Webinaarissa käydään läpi tulevaisuudentutkimuksen, valmennuksen ja fasilitoinnin työkaluja miten voit itse vaikuttaa oman parhaan tulevaisuutesi saavuttamiseen.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

 • Haluat unelmoinnin sijaan saavuttaa haluamasi

 • Kaipaat konkreettisia vinkkejä tavoitteidesi saavuttamikseksi

 • Haluat päättää itse tulevaisuudestasi

PIRITA FORS

webinaari2019_menestyjätjatulevaisuus_pirittaFors.jpg

Piritta Fors on futuristi, naistietoisuusohjaaja, life- ja business coach, fasilitaattori, yrittäjä, lehtikuvaaja sekä taiteilija.

Pirittan missio on luoda myötätuntoisempi maailma jossa ihmiset, eläimet ja planeetta voivat hyvin. Kaikki alkaa naisten voimasta ja viisaudesta – kun nainen löytää omat erityispiirteensä, luomisvoimansa, parhaan tulevaisuuden visionsa sekä voimansa niiden toteuttamiseen - alkaa kaikki kukoistaa hänen ympärillään. Let's do this!

 

Mindfullness I

18.9.2019, klo 18.00-19.00

Antti-Juhana Wihuri

Kuvaus tulossa.

Mindfullness II

2.10,2019, klo 18.00-19.00

Antti-Juhani Wihuri

Kuvaus tulossa.

Seppokoiran menestystarina

Seppo koira

KESKIVIIKKO 6.11.2019, klo 18.00-19.00

Seppo koira.JPG

Seppo on kahdeksanvuotias shetlanninlammaskoira, viestintätoimiston osakas ja innokas fasaanien tuijottelija. Lähes aina hymyilevällä Sepolla on somessa kymmeniä tuhansia seuraajia, jotka odottavat päivittäin Sepon hyväntuulisia mietteitä ja kuvia elämästä. Sepon iskä, Petteri Poukka, on puolestaan viestintätoimisto Viestintäliigan sisältöjohtaja. Seppo ja Petteri ovat tiiviisti mukana myös vapaaehtoistyöelämässä ja he käyvät säännöllisesti yksinäisten vanhusten luona.

Webinaarissa Seppo hymyilee, syö juustoa ja sanoo muutamia kertoa hau. Samaan aikaan Petteri kertoo muun muassa miten Seposta tuli ilmiö, miten se on näkynyt viestintätoimiston asiakaskunnan kasvussa ja mitä kaikkea koira voi meille ihmisille opettaa. Webinaari sopii sinulle jos haluat tietää miten luoda uusia ilmiöitä sosiaalisessa mediassa.

Seppoa voit seurata mm. seppokoira.fi, www.facebook.com/sepposheltti, twitter.com/seppokoira

 

Voimaa muutoksiin

4.12.2019, klo 18.00-19.00

Krista Kohtakangas

Vain muutos on pysyvää – halusimme sitä tai emme. Työn ja arjen tasapainoa sekoittavat toisinaan yllättävätkin käänteet elämän joka saralla, toisinaan taas on aika tietoisesti muuttaa suuntaa. Miten sinä voisit varautua muutoksiin ja selviytyä niiden osuessa kohdalle? Webinaarissa käymme läpi itsen johtamista voimavaroja kuluttavissa tilanteissa. Opit ymmärtämään, miten mieli toimii haastavan tilanteen edessä ja millaiset asiat rakentavat kestävää hyvinvointia murroksen keskelle. Ennen kaikkea havaitset, että epävarmuus, suru ja pelko ovat luonnollisia, inhimillisiä ja tärkeitä reaktioita ja että niiden hallintaan ottaminen on täysin mahdollista.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

 • Haluat kehittää muutosvalmiuttasi ja parantaa elämänhallintaasi

 • Haluat kehittyä itsesi johtajana

 • Kaipaat lisää ymmärrystä haasteista selviytymisen tukemiseen itsesi tai toisten tukemisen näkökulmasta

240_krista_kohtakangas.jpg

Krista Kohtakangas

Krista on hallintotieteen maisteri ja työn armollisuuden väitöskirjatutkija. Kristalla on missiona lisätä ihmisten hyvinvointia ja kokemuksia siitä, että heillä on mahdollisuus vaikuttaa elämänsä kulkuun! Krista haluaa auttaa ihmisiä oivaltamaan, miten lisätä mielekkyyttä ja joustavuutta omaan työhön. Kristan into ja palo muiden auttamiseen ei jää takuulla keneltäkään huomaamatta. Tämä daami kerää kehuja ympäri Suomen!