Webinaarit 2021

BIOHAKKEROINTI

Viisi webinaaria hyvinvoinnin optimoimiseksi

keskiviikkoisin, klo 18.00-19.00

Kansainvälisesti mainetta ja kunniaa niittäneet tähdet Teemu Arina ja Olli Sovijärvi ovat lupautuneet UP webinaarin puhujiksi vuonna 2021! Teemu ja Olli ovat tehneet vaikuttavaa työtä terveyden edistämiseksi ja sairauksien ennaltaehkäisemiseksi jo lähes 10 vuoden ajan. Työpari on julkaissut jo kaksi kirjaa, useita verkkokursseja sekä podcastejä. Vuosittain he järjestävät Biohakkereiden konferenssin, jossa puhujina ovat kaikki maailman johtavat aiheen asiantuntijat.

Tule mukaan Ollin ja Teemun viiteen webinaariin syksyllä 2021! Tämän sarja kuulijat voivat vain voittaa. Pienikin investointi omaan hyvinvointiin tarkoittaa vähemmän kipua, kolotuksia, väsymystä ja sairauksia pitkällä tähtäimellä. Samaan aikaan voitettavaa on paljon. Pienet, pysyvät muutokset voivat ajan myötä vahvistaa hyvinvointiasi ja terveyttäsi enemmän, kun uskoit mahdolliseksi. Ja mikä sen hienompaa, kun tuntea hyvää oloa päivittäin, omassa kehossa ja mielessä. Oman hyvinvoinnin optimointiin Olli ja Teemu ovat luotettavimmat oppaat mitä Suomesta (ja ehkä koko maailmasta) löytyy.

Tutustu alla Olliin ja Teemuun, sekä syksyn webinaarisarjan aiheisiin!

Lopussa myös linkkejä Ollin ja Teemun elämäntyön tuotteisiin ja palveluihin, jos et malta odottaa syksyyn asti ja haluat käynnistää hyvinvointisi optimoinnin jo aiemmin. Kirjat, verkkokurssit, verikokeet ja erilaiset laitteet löydät Biohakkerit.fi osoitteesta.

 

KUKA ON OLLI SOVIJÄRVI?

Olli-sovijarvi2.jpg

Lääkäri Olli Sovijärvi on yksi kokonaisvaltaisen lääketieteen edelläkävijöistä Suomessa. Uransa alussa Olli työskenteli terveydenhoitajana Suomen Punaisen Ristin veripalvelussa. Vuonna 2006 hän valmistui Helsingin yliopistosta lääketieteen lisensiaatiksi ja siirtyi itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi vuonna 2008. Vuosina 2010–2011 Olli suoritti Integral Theory -tutkinnon John F. Kennedy -yliopistossa keskittyen psykologiaan ja filosofiaan. Lääkäriuransa ensimmäiset viisi vuotta Olli työskenteli Suomen ensimmäisessä lääketieteellisessä rekrytointitoimistossa. Työnkuva sisälsi aikataulun mukaista potilaan hoitoa sekä ensiapua ja päivystystä. Hän on työskennellyt lähes 50:llä eri klinikalla ympäri Suomea. Hänen lukuisat tiedotusvälineet, sosiaalisen median artikkelit ja Suomen ensimmäinen terveys-podcast ovat lisänneet suuren yleisön tietoisuutta terveydenhuollosta. Olli on toiminut myös konsulttina erilaisille hyvinvointi- ja terveysteknologian alalla toimiville yrityksille ja palveluntarjoajille. Vuosina 2013–18 Olli työskenteli Antioksidanttiklinikalla, joka on erikoistunut ravitsemukseen ja kokonaisvaltaiseen terveydenhoitoon. Klinikalla työskentelee lääkäreitä ja sairaanhoitajia, jotka harjoittavat kokonaisvaltaista lääketiedettä. Klinikalla on Suomen ainoa hivenaineiden laboratorio. Tällä hetkellä Olli keskittyy ensisijaisesti ennaltaehkäisevän terveydenhuollon ja hyvinvoinnin tieteellisen sisällön tuottamiseen. Hän johtaa myös koulutustilaisuuksia ja esityksiä biohakkeroinnista, suorituskyvyn optimoinnista, ravitsemuskysymyksistä ja suoliston tasapainon ylläpitämisestä. Vapaa-ajallaan hän nauttii yleisurheilusta, leikkimisestä lapsensa kanssa, musiikista ja hyvästä huumorista.

 

KUKA ON TEEMU ARINA?

41516476-0-teemu-arina-electron.jpg

Teemu Arinalla on takanaan jo kahden vuosikymmenen ammattiura teknologiayrittäjänä, kirjailijana ja ammattimaisena puhujana. Teemu on biohakkeroinnin, oppimisen, työn, johtajuuden, terveyden ja - lopulta - ihmiskunnan tulevaisuuden digitaalisen muutoksen ajattelija. Hänen työnsä keskittyy ihmisen ja koneen risteyksen tutkimiseen ja tapoihin parantaa tuottavuutta, terveyttä ja hyvinvointia biologisilla ja teknologisilla työkaluilla.

Teemu sai Leonardo-palkinnon (Euroopan parlamentin ja UNESCO: n suojeluksessa) nimeltä Humanity in Digitalisation (Saksa 2015). Hän on kollegoidensa kanssa kirjoittanut alan myydyimmän Biohakkerin käsikirjan (2016 suomi; 2018 englanti) unen, liikunnan, ravinnon, mielen ja työn optimoinnista teknologisten ja biologisten työkalujen avulla sekä Biohakkerin stressikirjan (2018 suomi: 2019 englanti). Teemu on myös Euroopan johtavat Biohacker Summit -hankkeen perustaja ja kuraattori sekä Biohacker Centerin perustaja, riippumaton ajatushautomo, joka tutkii ihanteellista suorituskykyä, terveyttä ja hyvinvointia. TIVI-lehti on valinnut Teemun tietotekniikan vaikutusvaltaisimpien ihmisten joukkoon (2016).

Teemu on suosittu puhuja, joka on esiintynyt mm. Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Japanissa, Venäjällä, Kiinassa ja Saksassa. Hänet voitti Speakersforumin Vuoden puhuja äänestyksen (2017) ja Helsingin kauppakorkeakoulun taloustieteen laitos nimesi hänet Vuoden johtajavalmentajaksi (2019).

 

Stressin biohakkerointi

TEEMU ARINA

keskiviikko 25.8.2021, klo 18.00-19.00

Stressi uhkaa suorituskykyä, terveyttä ja hyvinvointia. Monen kroonisen sairauden ja työkyvyttömyyden taustalla on pitkittynyt stressitila. Biohakkereilla on sinulle nyt stressiä vähentäviä uutisia: stressistä ei tarvitse päästä eroon, ja voit kehittyä paremmaksi sen hallinnassa.

Tässä webinaarissa pysähdytään kansanterveyttämme uhkaavaan ongelmaan eli stressin äärelle. Webinaari antaa näkemystä ja työkaluja stressiä lisäävien asioiden tunnistamiseen ja hallitsemiseen sekä oikaisee stressiin liittyviä harhakäsityksiä. Stressi ei ole vain uhka, se voi olla myös mahdollisuus. Webinaarissa käydään läpi stressin fysiologisia, psykologisia ja biologisia vaikutuksia. Opit, miten stressiä voidaan tehokkaasti hallita tutkitusti toimivien tekniikoiden, ravitsemuksen ja biohakkeroinnin keinoin. Opit myös johtamaan itseäsi ja hallitsemaan ympäristösi vaikutusta suorituskykyysi.

Tämä webinaari sopii sinulle jos:

  • haluat oppia, miten voit lieventää stressin haittavaikutuksia

  • valjastaan stressin palvelemaan ja parantamaan suorituskykyäsi

  • haluat ymmärtää stressin ja autonomisen hermoston hallintaan vaikuttavia tekijöitä

  • olet joskus kokenut stressiä ja uskot kokevasi sitä joskus uudelleen

 

Unen biohakkerointi

OLLI SOVIJÄRVI

KESKIVIIKKO 15.9.2021, klo 18.00-19.00

Univaikeudet ovat lisääntyneet työn toteutuessa yhä enemmän istuen, päätteellä ja aineettomien asioiden parissa työskennellen. Tilastokeskuksen työolotutkimuksen mukaan nukahtamisvaikeuksista tai öisistä heräämisistä kärsi vähintään viikoittain joka kolmas palkansaaja. Hyvä uutinen on, että jokainen meistä pystyy vaikuttamaan oman unen laatuun ja tämä webinaari tarjoaa monta konkreettista vinkkiä siihen mitä kannattaa kokeilla!

Tässä webinaarissa keskitytään terveytemme kulmakiven, unen äärelle. Webinaarissa kuullaan viimeisimmistä uneen liittyvistä tutkimuksista ja miten tietoa voidaan hyödyntää paremman unen saavuttamiseksi. Ollin ja Teemun johdolla tutkimme unen fysiologiaa ja erilaisia unen laatuun vaikuttavia tekijöitä. Uni ei ole välttämätön paha, vaan kaikkeen toimintaamme vaikuttava supervoimanlähde.

Webinaarin osallistujat saavat eväitä parempaan uneen. Riittävän ja laadukkaan yöunen myötä parannat suoritustasoasi, tarkkaavaisuuttasi, mielialaasi, kykyäsi hallita stressiä, ihon laatuasi, urheilusuorituksiasi, mahdollisuuksiasi oppia uusia asioita ja ylläpitää yleistä terveyttäsi. Tule mukaan webinaariin tutkimaan sinun uneesi vaikuttavia tekijöitä ja löytämään uusia näkökulmia, joiden avulla nukut paremmin. Kun onnistut parantamaan unen laatuasi edes hieman, tunnet sen vaikutuksen hyvinvoinnissasi välittömästi!

Tämä webinaari sopii sinulle jos:

  • olet kokenut univaikeuksia ja haluat ehkäistä niitä jatkossa

  • haluat tutkia mitä voisit tehdä syventääksesi untasi ja palautumistasi

  • koet kokeilleesi jo kaikkia keinoja tuloksetta ja olet lopen uupunut uniongelmiisi

  • uskot, että paremmat yöt ovat mahdollisia ja olet valmis nauttimaan energisestä elämästä

 

Työn biohakkerointi

TEEMU ARINA

KESKIVIIKKO 6.10.2020, klo 18.00-19.00

Mitkä voisivat olla ne keinot, joilla työteho voitaisiin viedä uudelle tasolle elämänlaadun, tuottavuuden ja työhyvinvoinnin siitä kärsimättä?

Päivittäisestä työstä nauttimisella tai sen inhoamisella on keskeinen merkitys ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Työstä nauttiminen on yhteydessä selvästi parempaan terveydentilaan. Moni tekee jatkuvan paineen alla työtä, joka ottaa enemmän kuin antaa. Lisäksi nykyajan pääosin istuen tehtävä päätetyö ei ole pitkän päälle hyväksi terveydelle. Mitkä ovat ne keinot, joilla työstä voi nauttia menettämättä henkistä tai fyysistä terveyttään?

Tämä webinaari sopii sinulle jos:

  • haluat tutkia kokonaisvaltaisesti miten työ voisi energisoida sinua

  • työergonomia ja metodit parempaan työhön kiinnostavat sinua

  • etsit keinoja parantaa omaa työtehoasi ja jaksamista työssä

 

Ravitsemustilan biohakkerointi

OLLI SOVIJÄRVI

KESKIVIIKKONA 13.10.2020 klo 18-19

Ravinnosta kirjoitetaan paljon, lisäravinteita syödään mainoslauseiden ja suositusten perusteella ja tietoa jos jonkinlaisista ruokavalioista on saatavilla pilvin pimein. Miten tiedät mikä suositus sopii juuri sinulle?

Lääkäri Olli Sovijärvi on kasannut ravitsemuksesta ja ravintoaineista kansainvälisiä lähteitä hyödyntäen paljon ennennäkemätöntä tietoa, jota ei ole koskaan ennen julkaistu suomenkielellä.

Tässä webinaarissa saat tietoa tärkeimmistä ravintotekijöistä ja näiden vaikutuksesta elimistön hyvinvointiin. Lisäksi opit ymmärtämään, miten eri ravintotekijöitä voi ja kannattaa elimistöstä mitata. Tässä webinaarissa saat kuulla joitain tärkeimpiä periaatteita, joiden pohjalta voit arvioida omaa ravitsemustasi ja energian saantiasi. Saat ideoita mistä kannattaa lähteä liikkeelle, kun haluat päivittää eri ravintoaineiden saannin sinun kannaltasi optimaalisesti terveyttä tukevalle tasolle.

Tämä webinaari sopii sinulle jos:

  • haluat oppia, miten voit arvioida omaa ravitsemustasi ja energian saantiasi

  • haluat ymmärtää miten eri ravintotekijöitä voi ja kannattaa mitata elimistöstä

  • haluat päivittää eri ravintoaineiden saannin omalta kannaltasi optimaaliselle tasolle

 

Hyvinvoinnin teknologia ja mittarit

TEEMU ARINA

KESKIVIIKKO 3.11.2020, klo 18.00-19.00

Teknologia kehittyy exponentiaalisella vauhdilla ja mahdollistaa uudella tavalla terveyden seurannan ja edistämisen. Sykemittareita löytyy jo monen kuntourheilijan kaapista, mutta millaisia laitteita jokaiselta löytyykään 10 vuoden kuluttua?

Hyvinvoinnin buustaukseen kehitetyt laitteet herättelevät meitä liikkumaan, hengittämään syvään, nukkumaan paremmin. Mittaaminen itsessään ei kuitenkaan muuta mitään, se on vain verifiointia. On itsestä kiinni kokeilla, mitkä asiat toimivat.

Tässä webinaarissa saat lyhyessä ajassa kokonaiskuvan erilaisista mahdollisuuksista mitata ja analysoida omaa terveydentilaasi.

Tämä webinaari sopii sinulle jos:

  • olet utelias tietämään millaisia erilaisia laitteita hyvinvoinnin mittaukseen on olemassa

  • haluat asiantuntevaa tietoa tämän hetken hyödyllisimmistä mittausmenetelmistä ja -laitteista

  • terveyden edistäminen kiinnostaa sinua nyt ja tulevaisuudessa

 

ALOITA BIOHAKKEROINTI HETI

Biohakkerit.fi - Teemun ja Ollin perustaman Biohakkeri -keskuksen sivusto

TerveDX veriarvojen tutkiminen ja tulkinta - Aloita oman terveyden seuranta käymällä verikokeessa ja tutustumalla veriarvoihisi verkkokurssin avulla

Tutustu Biohakkerin käsikirjaan - Asiantunteva, hyvin jäsennelty, kauniisti kuvitettu kirja, joka tarjoaa yksien kansien sisällä niin paljon tietoa, että tästä voi ammentaa hyviä ideoita omaan elämäänsä useamman vuoden ajan.

Tutustu Biohakkerin stressikirjaan - Jatkoa Biohakkerin käsikirjalle, tässä kirjassa poraudutaan vielä yksityiskohtaisemmin stressin anatomiaan ja optimointiin.

Biohakkerikauppa - Kaupasta löydät kirjojen lisäksi kursseja, ravinteita ja välineitä biohakkerointiin.

Ravitsemustila kuntoon -verkkokurssi - Jo yli 3000 suomalaista on kohentanut ravitsemustilaansa ja terveyttään lääkäri Olli Sovijärven suunnittelemassa Ravitsemustila kuntoon -verkkovalmennuksessa.

Tilaa biohakkereiden uutiskirje ja lataa ilmainen UNI -opas.

 

BIOHAKKEROINTIA NELIKYMPPISENÄ - TARINA MUUTOKSESTA

fuu-j-r2nJPbEYuSQ-unsplash.jpg

Olli Sovijärven somepostauksen innoittamana päätin käydä tutkituttamassa veriarvoni. Kävi ilmi, että rauta-arvot olivat todella alhaiset, hemoglobiini 105 ja ferritiini 4,6. Vuosia kestänyt väsymykseen ja energian puutteeseen löytyi konkreettinen selitys. Viiden kuukauden rautakuurin jälkeen (tablettaja ja punaista lihaa) hemoglobiini oli noussut 132:een ja ferritiiniarvokin oli 7-kertaistunut 28,2:een. Hiukset eivät enää irtoa tukkoina päästä ja aamulla pääsen virkeänä pomppaamaan sängystä ylös. Olen päättänyt seurata rauta-arvoja koko loppuelämäni, jotteivät arvot ja oma hyvinvointi enää koskaan putoa niin alas, kun mihin olin kasvissyöjänä raskauksien ja imetyksen myötävaikutuksesta pudonnut ja tottunut.

Näin jälkikäteen harmittaa se, miten kauan minulla kesti löytää yhteys väsymyksen ja raudanpuutteen välillä. Suursiivouksessa löysin vanhojen verikokeiden tuloksia raskauksien jälkeisiltä ajoilta. Veriarvoni olivat systemaattisesti alle viitearvojen. Miksi kukaan ei kertonut minulle asiasta? Miksei kukaan neuvonut miten toimia? Miten tämä asia oli voinut jäädä huomaamatta?

Biohakkerit Olli ja Teemu tekevät arvokasta työtä, kun he antavat jokaiselle ihmiselle eväitä kantaa paremmin vastuuta omasta terveydestä. Kukaan muu ei ole niin kiinnostunut sinun hyvinvoinnista, kuin sinä itse. Tämän olen oppinut ja siksi seuraan näitä biohakkereita jatkossakin! Kuka tietää minkä itsenstäänselvän asian oivallan seuraavaksi omasta hyvinvoinnistani!

 

Webinaarit: 2018 | 2019 | 2020 | 2021