Webinaarit 2021

TYÖNHAKU

Työnhakua UP Valmentajan matkassa

UP valmentaja vieraineen keskiviikkoisin, klo 15.00-16.00

UP:n suositut työnhaun webinaarit jatkuvat! Fokuksessa työnhaun muuttuvat käytännöt ja uudet keinot keventää työnhakua. Haemme töitä yhdessä, jotta työnhaku sujuisi kevyemmin.

 

Verkostoitumisen voima 

13.01.2021

Annica Moore

Miten ja miksi verkostoitua - ja edistää samalla omia mahdollisuuksiaan työllistyä? Tämän päivän työelämässä verkostoitumisen ja omien verkostojen merkitys kasvaa koko ajan, sillä yhä useampi työpaikka löytyy verkostojen avulla. Verkostoituminen ei ole vain extroverteille kontaktikerääjille, vaan kaikki voivat verkostoitua ja hyötyä verkostoitumisesta. Parhaimmillaan verkostot löytyvät läheltä, tarjoavat sparrausta uralle, kehittymismahdollisuuksia sekä uusia työmahdollisuuksia. Varmista, että osaat verkostoitua niin, että siitä on juuri sinulle hyötyä. 

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

  • Mietit mistä saisi lisää verkostoja työpaikan saamiseksi

  • Mietit mistä saisi uusia tuulia työnhakuun

  • Haluat kasvattaa laadukkaita verkostoja

  • Haluat oppia verkostoitumaan 

Annica Moore.jpg

Annica Moore

Annica Moore on Mothers in Business (MiB) verkoston toiminnanjohtaja.






 

Rekrytoivalla koulutuksella uuteen uraan

10.02.2021

Reetta Vuorinen

Rekrytoiva koulutusohjelma on ”silta”, jonka avulla helpotetaan työnhakijan ja yritysten kohtaamista. Koulutusohjelman kautta työnhakija voi kääntää uuden sivun urallaan ja yritys löytää osaajan, jollaista eivät ole muualta löytäneet. Koulutusohjelma vaatii osallistujaltaan rohkeutta ja parhaimmillaan se voikin johtaa uraunelman toteutumiseen. Koulutusohjelmassa yhdistyvät uuden oppiminen, oppien työhön soveltaminen ja niiden yhdistäminen jo aiemmin hankittuun kokemukseen.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos tunnistat itsesi jostakin näistä:

  • Etsit uutta suuntaa urallesi.

  • Olet urallasi tilanteessa, jossa nykyinen työsi on päättymässä tai sitä ei enää ole.

  • Tutkinto, tuorekin sellainen, ei ole mahdollistanut toivomaasi työpaikkaa.

  • Sinulla on harrastuneisuutta joltain alalta ja toivoisit löytäväsi siihen liittyvän työn.

VuorinenReetta.jpg

Reetta Vuorinen

Reetta Vuorinen toimii Sarasella Business Manager -roolissa, jossa hän saa työskennellä työelämän muutoksen ytimessä. Reetta kuvaileekin työtään näin: ”Työelämä muuttuu nyt nopeammin kuin koskaan ja siksi tarvitsemmekin uudenlaisia tapoja tukemaan yrityksiä, työntekijöitä ja työnhakijoita. On palkitsevaa olla keskustelemassa yritysten kanssa siitä millaista osaamista niiden tulevaisuuden menestyksekäs liiketoiminta vaatii ja miten sitä lähdetään hankkimaan. Olen onnekas saadessani tehdä näin merkityksellistä työtä!”

https://www.linkedin.com/in/reettavuorinen/

www.saranen.fi

 

Työnhaun trendit 2021 - helpotusta työnhakuun & anonyymi työnhaku

10.03.2021

Duunitori

Tapamme tehdä työtä ovat murroksessa. Pitäisikö saman tapahtua myös tavallemme hakea töitä? Duunitori poisti työnhausta hakemukset ja ansioluettelot? Mitä jäi jäljelle ja mitä siitä seurasi?

Rekrytoijat kokivat, että CV:tön ja hakemuskirjeetön rekrytointi asetti työnhakijat tasa-arvoisempaan asemaan – vain sopivalla kokemuksella ja kyvyillä kertoa omasta osaamisesta oli merkitystä. Uusi tapa mahdollistaa myös anonyymin rekrytoinnin, jolloin karsinta tehdään puhtaasti hakijan vastausten pohjalta. Vastaavasti kokemukset ja palautteet työnhakijoilta uudesta hakutavasta ovat olleet positiivisia ja tulokset ovat olleet lupaavia: on saatu enemmän hakijoita ja hakijoiden läpikäynti on helpottunut. Hakijat ovat olleet tyytyväisiä etenkin siihen, että kynnys työnhakuun on matalampi, haetun paikan kannalta relevantista osaamisesta on helpompi kertoa ja CV:tä ei tarvitse lisätä mukaan.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

  • Haluat päivittää tietosi työnhaun tavoista 2020-luvulle

  • Haluat tietää, miten anonyymia rekrytointia voi toteuttaa käytännössä

  • Haluat kuulla, miten kevyempää hakutapaa voi hyödyntää toisaalta ison volyymin, toisaalta korkean osaamisen rekrytoinneissa

  • Haluat ymmärtää, mitä kevyempään hakutapaan siirtyminen edellyttää rekrytoivalta organisaatiolta - ja miksi siihen kannattaa ryhtyä

lauri_duunitori.jpeg

Lauri Vaisto

Principal Consultant - Strategy & Employer Brand, vetää Duunitorin strategisen konsultoinnin palveluja. Työnantajabrändin johtaminen on yhä useamman yrityksen ja organisaation prioriteettina kilpailun jatkuvasti kiristyessä parhaasta osaamisesta. Lauri käy työssään jatkuvaa keskustelua Suomen suurimpien työnantajien HR-, markkinointi-, viestintä- ja liiketoimintajohdon kanssa työnantajabrändin tutkimuksesta, luovasta konseptoinnista ja rekrytointimarkkinoinnin keinoista. Laurin työhön ja näkemyksiin voi tutustua lähemmin Linkedinissä ja Duunitorin sivuilla.

LinkedIn ja some työnhaussa

14.04.2021

henna niiranen

Webinaarissa käydään läpi alla olevia teemoja. Konkretiatakuu!

  • Miksi sosiaalinen media on työhakijan hyvä kaveri?

  • Mitä eri somekanavia on, ja miten niitä kannattaa hyödyntää työhaussa?

  • LinkedIn on työikäisten ykkössome -- miten LinkedInistä saadaan täysi tuki työnhaulle?

  • Some elää sisällöistä: kuinka rohkaistua ja löytää oma ääni somessa?


6824A0F0-B18F-4639-81C3-E7FEC7759DF1 (1).jpg

henna niiranen

Henna Niiranen on konkretiasta ja rennon ammattimaisesta asenteestaan tunnettu sosiaalisen median vaikuttaja, joka on vaihtanut uraansa insinööristä markkinoijaksi sosiaalisen median vauhdittamana. Uransa aikana Henna on valmentanut ja rohkaissut tuhansia ammattilaisia someen. Henna vetää pohjoismaisen ohjelmistoyritys TietoEVRY:n Suomen markkinointia. Osana tätä työtä hän valmentaa osaajatiimejä niin Suomessa kuin Pohjoismaissa ottamaan somesta kaiken irti. Verkostoidu Hennan kanssa LinkedInissä ja Twitterissä!

Mitä henkilöarviointi kertoo sinusta?

19.05.2021

antti lahtinen ja maiju kangas

Henkilöarviointi on yksi yleisimpiä vaiheita rekrytointiprosessin viime metreillä. Moni on vähintäänkin tehnyt joitakin testejä, ja mitä pidemmälle työuralla on ehtinyt, sitä todennäköisemmin on osallistunut myös kattavaan henkilöarviointiin. Usein henkilöarviointeja hyödynnetään myös erilaisissa yksilö- ja ryhmävalmennuksissa, sekä organisaatioiden ja yksilöiden osaamisten kehittämisessä.

Tässä webinaarissa keskitymme henkilöarviointiin rekrytoinnin näkökulmasta. Valotamme keskustelun kautta sitä, miksi henkilöarviointeja käytetään, mitä ne pitävät sisällään ja millainen on hyvä henkilöarviointi. Kerromme, miksi henkilöarviointi ei ole salatiedettä, ja toisaalta, miksi on hyvä olla tietoinen laadukkaan ja eettisen arvioinnin perusteista, sekä esimerkiksi itselle kuuluvista oikeuksista.  Pohdimme myös, miten henkilöarviointiin voi valmistautua, ja mitä lisäarvoa siitä voi parhaimmillaan itselleen saada. 

Tämä webinaari on sinulle, jos sinua kiinnostaa:

  • Hyvä henkilöarvioinnin käytäntö, mitä työnhaussa sopii odottaa? Mitkä ovat arvioitavan oikeudet?

  • Miten arviointiin kannattaa valmistautua, että siitä saa eniten irti? 

  • Mitä henkilöarvioinnit pitävät sisällään?

  • Keskustella ylläolevista aiheista rennoissa webinaaritunnelmissa HRS Advisorsin asiantuntijoiden Maiju Kankaan ja Antti Lahtisen kanssa!

Maiju Kangas.png

Maiju Kangas

HR-konsultoinnin ammattilainen, joka on työssään erikoistunut henkilöarviointeihin, rekrytointeihin ja suorahakuun. Koulutukseltaan hän on poikkitieteilijä (KTM ja PsT) ja nauttii siitä, kun voi innostaa ja oivalluttaa muita, oppien samalla itsekin. Hän pyrkii tuomaan asiakkailleen lisäarvoa panostamalla jokaiseen toimeksiantoon ja kohtaamaansa henkilöön yksilöllisesti. Uteliaisuus ja energisyys näkyy Maijun tavassa tehdä työtä – ja toiset ihmiset tuovat jokaiseen päivään jotain uutta ja kiinnostavaa.

Antti Lahtinen.png


Antti Lahtinen

konsultoi yrityksiä ihmisiin liittyvissä kysymyksissä. Hän työskentelee HRS Advisorsilla rekrytointiprosessien ja henkilöarviointien parissa. Vaikka hänen työnään on tutustua uusiin henkilöarviointi-menetelmiin, huomaa hän yllättävän usein päätyvänsä takaisin perusasioiden äärelle. Koulutukseltaan hän on psykologi. Elämässään Antti tavoittelee uuden oppimista sekä merkityksellistä vuorovaikutusta ja näkee, että nämä ovat myös hyvän henkilöarvioinnin kulmakiviä. Antti pyrkii ensin ymmärtämään ja vasta sitten tulemaan ymmärretyksi, vaikkei hänen kärsivällisyytensä siihen aina riitäkään. 



Rohkeutta uudelle uralle

09.06.2021

reetta viinanen

Elämme työelämän murroksessa, jota vuosi 2020 vauhditti entisestään. Moni saattaa löytää itsensä tilanteesta, jossa uusi ura kutsuu - joko omasta halusta tai olosuhteiden pakosta. Mistä löytää voimavaroja ja rohkeutta uudelle uralle ja sen vaatimiin muutoksiin? Miten tunnistaa omaa osaamista ja vahvuuksia ja siirtää niitä uusille urapoluille? Näihin kaikkiin haemme yhdessä vastauksia.

Tämä webinaari on sinulle, jos sinua kiinnostaa:

  • Uusi ura - omasta halusta tai olosuhteiden pakosta

  • Kirkastaa omia vahvuuksia ja osaamista

  • Saada voimavaroja ja rohkeutta muutokseen

Reetta_Viinanen.png

reetta viinanen

Reetta on toiminut erilaisissa työyhteisöissä viestinnän, muutosjohtamisen sekä liiketoiminnan kehittämisen parissa asiantuntijana, kouluttajana ja valmentajana. Reetan kokemuksessa painottuvat erilaiset työelämän muutoshankkeet. Hänelle onkin tärkeää auttaa ihmisiä ja työyhteisöjä selviytymään kehitykselle välttämättömistä muutoksista menestyvinä ja hyvinvoivina.


Oman työuransa rohkeushypyn hän teki vuonna 2017 irtisanoutuessaan vakituisesta viestintäasiantuntijan työstään kansainvälisessä konsernissa ja perustaessaan oman yrityksen, Rohkeushypyn (www.rohkeushyppy.fi). Rohkeushyppy valmentaa “tulevaisuuden kestäviä yrityksiä ja elämän kestäviä ihmisiä” - rohkeutta ja henkilökohtaisia voimavaroja muuttuvaan maailmaan, konkreettisin työkaluin ja harjoituksin.

Valmentajana Reetta on rohkaiseva innostaja, joka haluaa lisätä ihmisten kohtaamistaitoja, henkilökohtaisia voimavaroja sekä sisäistä luottamusta. Hän pyrkii laajentamaan näkökulmia ja osallistamaan ihmiset kehittymään yhdessä.

https://rohkeushyppy.fi/
https://www.linkedin.com/in/reetta-viinanen/

Headhuntingin kautta uusiin töihin

18.08.2021

jenny blom ja toni koskinen

Erilaisia tapoja tai prosesseja löytää ihminen avoimeen tehtävään on hyvin paljon. Headhunting (suorahaku) on rekrytoinnin keino, jolla etsitään työntekijää ilman julkista rekrytointi-ilmoittelua. Aiemmin suorahakua käytettiin tavallisimmin johdon rekrytointiin. Nykyään sitä käytetään usein myös vaativiin asiantuntijatason ja keskijohdon rekrytointeihin.

Tässä webinaarissa keskitymme suorahakuun prosessina eli miten se toimii käytännössä suorahakukonsultin ja hakijan näkökulmasta. Valotamme keskustelun kautta sitä, miksi suorahakua käytetään, miksi sen suosio kasvaa rekrytointimenetelmänä, sekä miten haku etenee. Keskustelemme myös siitä, miten voin itse olla tilanteessa aktiivinen ja mistä headhunter minut löytää.

Tämä webinaari on sinulle, jos sinua kiinnostaa:

  • Suorahaku prosessina

  • Miten Research eli suorahaun taustatutkimus tehdään

  • Miten voin itse vaikuttaa siihen, että minut löydetään

  • Ketkä suorahakua tekevät ja miten minun kannattaa toimia

  • Keskustella yllä olevista aiheista rennoissa webinaaritunnelmissa HRS Advisorsin asiantuntijoiden Toni Koskisen ja Jenny Blomin kanssa!

Toni Koskinen.jpg

toni koskinen

on yksi HRS Advisors Oy:n perustajaosakkaista ja Toimitusjohtaja. Hänellä on psykologian maisterin tutkinto ja hän aloitti uransa yli 20 vuotta sitten. Hän on työskennellyt pitkään HR-konsultoinnissa, ja hänellä on laaja kokemus suorahausta ja julkisista hauista, henkilöarvioinneista, johtajuuden ja tiimien kehittämisestä, henkilökohtaisesta valmennuksesta ja uravalmennuksesta.

”Sekä omassa työyhteisössäni että yhteistyössä asiakkaiden kanssa pidän tärkeänä luottamuksellisuutta, rehellisyyttä ja ihmisten aitoa kohtaamista.”


jenny blom

Jenny Blom.jpg

Hallintotieteiden maisteri Jenny Blom kurvasi research- ja suorahakutehtäviin noin viisi vuotta sitten työskenneltyään muutaman vuoden SaaS- palveluiden parissa, auttaen yrityksiä hyödyntämään internetin ja järjestelmien julkista tietoa. ”Koen että eri toimialojen ymmärrys ja kandidaattien etsintä taustaani hyödyntäen on tehokas keino nykyajan rekrytointeihin. Tänä päivänä ei riitä, että odotellaan osaavien tekijöiden hakemusten saapumista ilmoittelun kautta.”

HRS Advisorilla Jennyn asiantuntijuus keskittyy vaativiin research- tehtäviin, sekä konsulttina toimimiseen erilaisissa suora- ja yhdistelmähakuprojekteissa. Työssään parhaana puolena hän pitää tehtävien vaihtelevuutta, laajaa perehtymistä eri organisaatioihin, sekä haasteiden taklaamista. Jennyn tavoitteena on aina myös pitkällä tähtäimellä onnistunut rekrytointi.

 

International jobseekers in Finland

15.09.2021

Priyanka Banerjee

How does the job search process look like for international job-seekers in Finland? With her experience of currently working in the board of International Working Women of Finland(IWWOF Ry), combined with her own experiences as an international talent in Finland, Priyanka, explains the best practices to find a job in Finland for international job-seekers.

Finland is becoming more and more global, with many international talents coming here every year to study, work or accompany their spouses. An important aspect for them is to find a job and live a fulfilled life in the country. This webinar will open up how the job-seeking aspect looks like for the international talents currently in Finland and how the job-seekers could position themselves to increase their chances of finding a job. Priyanka will present the best-practices for the job-seekers and tools to approach any open position. Also, she will help the job-seekers gain clarity on how they can pitch themselves and network their way into the Finnish workforce.

This webinar is for anyone who:

  • Is interested to understand the job-seeking process for international job-seekers

  • Is interested in tools and methods to improve their chances of finding a job in Finland

  • Is looking for best practices to find a job in Finland

  • Is looking to gain clarity on their career path

Priyanka Banerjee_300dpi.jpg

Priyanka Banerjee

Priyanka is a Diversity & Inclusion coach and the co-founder of BusinessWiz Oy. Originally from India, she has an engineering background and came to Finland as an IT consultant. She started her own company with a vision to create inclusive workplaces where every individual can perform to their best potential while feeling safe and included. She works with organizations to help them understand their existing company culture, provide them with tools to use diversity and inclusion as a competitive advantage and help them create a future-proof company culture.

Find her on Linkedin: https://www.linkedin.com/in/priyankabanerjee07

Website: https://businesswiz.fi/

Email: priyanka.banerjee(at)businesswiz.fi

Erotu työnhaussa: CV ja motivaatiokirje

13.10.2021

reetta viinanen

Vaikka työnhaku ja siihen liittyvät prosessit sekä dokumentit uudistuvat ajan saatossa, pitävät CV eli ansioluettelo sekä hakemuskirje, motivaatiokirje tms. edelleen pintansa. Tässä webinaarissa käymme läpi perusteet siitä, mitä ja miten oma työura ja osaaminen kannattaa konkretisoida työtä haettaessa. Samalla pohdimme kuitenkin tapoja erottautua hakemusmassasta esimerkiksi visuaalisuuden avulla.

Tämä webinaari on sinulle, jos sinua kiinnostaa:

  • Mitä siihen CV:n eli ansioluetteloon oikein kuuluukaan laittaa?

  • Miten konretisoida omaa osaamista ja työuraa?

  • Millainen motivaatio- tai hakemuskirje herättää vastaanottajan mielenkiinnon?

  • Miten erottautua massasta?

240_reetta.jpg

reetta viinanen

Reetta on toiminut erilaisissa työyhteisöissä viestinnän, muutosjohtamisen sekä liiketoiminnan kehittämisen parissa asiantuntijana, kouluttajana ja valmentajana. Reetan kokemuksessa painottuvat erilaiset työelämän muutoshankkeet. Hänelle onkin tärkeää auttaa ihmisiä ja työyhteisöjä selviytymään kehitykselle välttämättömistä muutoksista menestyvinä ja hyvinvoivina.


Valmentajana Reetta on rohkaiseva innostaja, joka haluaa lisätä ihmisten kohtaamistaitoja, henkilökohtaisia voimavaroja sekä sisäistä luottamusta. Hän pyrkii laajentamaan näkökulmia ja osallistamaan ihmiset kehittymään yhdessä.

Reetalla on oma yritys Rohkeushyppy, joka valmentaa “tulevaisuuden kestäviä yrityksiä ja elämän kestäviä ihmisiä” - rohkeutta ja henkilökohtaisia voimavaroja muuttuvaan maailmaan, konkreettisin työkaluin ja harjoituksin.

https://rohkeushyppy.fi/
https://www.linkedin.com/in/reetta-viinanen/

 

Vaihtoehtona yrittäjyys

10.11.2021

reetta viinanen

Kutkutteleeko ajatus yrittäjyydestä? Mistä lähteä liikkeelle ja miten selvittää, riittävätkö omat rahkeet ylipäätänsä yrittäjäksi. Yrittäjyys poikkeaa osin palkansaajan roolista, vaikkakin yrittäjämäisellä asenteella pärjää myös palkkatöissä ja elämässä noin yleensäkin.

Tässä webinaarissa vuonna 2017 palkkatöistä yrittäjäksi siirtynyt Reetta Viinanen kertoo oman tarinansa kautta kokemuksiaan yrittäjyydestä suhteessa palkkatyöhön - sen suunnittelusta, aloittamisesta ja ensimmäisistä vuosista. Mitä kaikkea voi ja kannattaa ennakoida ja missä kohtaa tulee vaan uskoa unelmaansa ja antaa mennä!

Tämä webinaari on sinulle, jos sinä:

  • Harkitset yrittäjyyttä

  • Pohdit, mitä yrittäjyys vaatii ja onko sinusta siihen

  • Mietit, miten lähteä liikkeelle yrittäjyyden suunnittelusta

  • Sinua kiinnostaa ylipäätänsä yrittäjämäinen asenne elämässäsi

240_reetta.jpg

reetta viinanen

Reetta on toiminut erilaisissa työyhteisöissä viestinnän, muutosjohtamisen sekä liiketoiminnan kehittämisen parissa asiantuntijana, kouluttajana ja valmentajana. Reetan kokemuksessa painottuvat erilaiset työelämän muutoshankkeet. Hänelle onkin tärkeää auttaa ihmisiä ja työyhteisöjä selviytymään kehitykselle välttämättömistä muutoksista menestyvinä ja hyvinvoivina.


Valmentajana Reetta on rohkaiseva innostaja, joka haluaa lisätä ihmisten kohtaamistaitoja, henkilökohtaisia voimavaroja sekä sisäistä luottamusta. Hän pyrkii laajentamaan näkökulmia ja osallistamaan ihmiset kehittymään yhdessä.

Reetalla on oma yritys Rohkeushyppy, joka valmentaa “tulevaisuuden kestäviä yrityksiä ja elämän kestäviä ihmisiä” - rohkeutta ja henkilökohtaisia voimavaroja muuttuvaan maailmaan, konkreettisin työkaluin ja harjoituksin.

https://rohkeushyppy.fi/
https://www.linkedin.com/in/reetta-viinanen/


Webinaarit: 2018 | 2019 | 2020 | 2021