Webinaarit 2022

AHTAUDESTA AVARUUTEEN

Viisi webinaaria oman mielen syövereihin

keskiviikkoisin klo 18.00-19.00

Rankka pandemia-aika on verottanut voimavaroja lisäämällä huolta, pelkoa ja ahdistusta tulevaisuudesta. Vahvistamme turvallisuuden kokemusta syventämällä ymmärrystä itsestämme sekä omista ja toisten reaktiosta työssä ja elämässä ylipäätään. Sarjan kaikissa webinaareissa puhujana toimii Matti Henttinen.

240_matti.jpg

MATTI henttinen

Matti Henttinen on mentaalivalmentaja, jonka fokuksena on työhyvinvointi ja urheilijoiden henkinen valmennus. Matti on vetänyt erilaisia johtamisen, oppimisen ja vuorovaikutustaitojen koulutuksia ja valmennusprosesseja yli 20 vuotta. Matti tunnetaan myös työstään yli 600 huippu-urheilijan, heidän valmentajien ja perheiden mentaalivalmentajana yli 20 yksilö- ja joukkuelajissa. Hänen osaamisestaan ovat nauttineet mm. Lontoossa olympiapronssia voittanut purjehdustiimi, muodostelmaluistelun ja cheerleadingin MM-kultajoukkueet sekä alppihiihtäjät, yleisurheilijat, tennispelaajat ja Suomen Kansallisoopperan balettitanssijat.

Vahva asiantuntemus, rento olemus ja filosofinen viisaus ovat Matin tavaramerkki. Hän osaa todella ottaa yleisönsä ja haastaa kuulijan uudenlaiseen ajatteluun. Ilmiömäisen tarinankerrontataitonsa ansiosta hänen viisaudet painuvat kuulijan mieleen ja tuottavat tuloksia. Matti antaa siivet, joilla lentää menestykseen!

 

Riidoista ja riitelemisestä

Matti henttinen

keskiviikko 02.03.2022, klo 18.00-19.00

Aivan, miksi ja mistä erimielisyydet syntyvät? Syitä on pohdittu monissa filosofioissa, maailmankatsomuksissa, rauhantutkimuksissa ja myös terapiasuuntauksissa. Niissä on löytynyt upeita ideoita riitelyn ytimistä ja myös ymmärryksen lisääntymisen tarjoamista ratkaisuista. Niitä tässä webinaarissa tutkitaan ja oivalletaan.

Tule mukaan, jos sinua kiinnostaa oppia lisää riidasta ja rauhasta.

 

Turhautuminen ja ahdistava olo – mistä oikeastaan on kysymys?

matti henttinen

KESKIVIIKKO 04.05.2022, klo 18.00-19.00

Ahdistus alkaa jo kohdussa ja moni meistä saa kokea sitä myös myöhemmin monissa sosiaalisissa tilanteissa. Ahdistuksen voi kohdata ja käsitellä monella tavalla. Tässä webinaarissa tutkimme keinoja, miten toimia silloin, kun ahdistus ei ole vielä edennyt ahdistushäiriöksi. Turvallisuusaistimme, toiselta nimeltään neuroseptio, pyrkii huolehtimaan riittävästä turvallisuudestamme. Jos se on uhattuna, niin kehoaistimme, eli interoseptio viestii meille kehomme sisäisinä tuntemuksina.

Tämä webinaari sopii niille, jotka joissain tilanteissa tunnistavat itsessään ahdistuksen tunnetta ja haluavat oppia toimimaan niissä tilanteissa paremmin.

 

Kokemus ja sanat luovat todellisuutemme

matti henttinen

KESKIVIIKKO 07.09.2022, klo 18.00-19.00

Kaikki puheemme ja ajatuksemme ovat hypnoosia. Käyttämämme kieli ei kuvaa todellisuutta, vaan valitsemillamme sanoilla luomme sen. Jos puhumme (tai ajattelemme) ongelmista, luomme niitä, jos taas puhumme (tai ajattelemme) ratkaisuvaihtoehdoista, niitä alkaa pulpahdella esiin. Tutkimme tässä webinaarissa erilaisia tapoja käyttää kieltä niin, että voimme luoda mielen- ja kehontiloja, jotka ovat meille edullisia ja puramme sellaisia, joista kehomme ei pidä.

Tule mukaan, jos haluat oppia uutta itsestäsi.

 

Oletko koskaan pelännyt mitään?

matti henttinen

02.11.2022 klo 18.00-19.00

Kaikkea toimintaamme ohjaa pelko. Vaikka edellinen lause voi tuntua pelottavalta, niin tämä aihe on yksi mielenkiintoisimmista ja hyödyllisimmistä oman mielen hyvinvoinnin kannalta.

Itse en uskaltaisi jäädä pois tästä webinaarista.

 

Yhteys kehoon rauhoittaa

matti henttinen

KESKIVIIKKO 07.12.2022, klo 18.00-19.00

Meidän juuremme ovat kehossamme. Alussa asumme vain siinä. Oppiessamme kielen, muutamme päähämme ja vieraannumme juuristamme. Yhteyden kadottaminen mielikehoomme vie monet meistä tilanteeseen, jossa järjellä ajateltuna kaikki on ihan hyvin, mutta meistä ei tunnu siltä. Meillä on olo, joka on kehon keino kommunikoida meille. Itse en usko paljon puhuttuun kehon viisauteen. Ei keho välttämättä kovinkaan viisas ole, mutta usein se voi tietää, mitä se kaipaa ja ilmaista mielipiteensä kehontilana.

Tämä webinaari sopii kaikille, jotka haluavat oppia kehoaistista biologian ja fysiologian näkökulmasta ilman hihhulointia.

 

Webinaarit: 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022