Webinaarit 2023

DIGILOIKKA

Viisi webinaaria digimaailmasta

keskiviikkoisin klo 18.00-19.00

Työelämä uudistuu ja digitaaliset ratkaisut ovat tulleet ryminällä myös työnhakuun. Mistä kaikesta tässä onkaan kyse? Miten löytää ja hyödyntää uusia tapoja ja kanavia työllistymiseen? Tätä maailmaa raottaa sarjamme UP Digiloikka.

 

Oman itsensä työllistäminen ja erilaiset alustat

Minna Tuohimaa, Arffman

keskiviikko 08.03.2023, klo 18.00-19.00

Palkkatyön ja yrittäjyyden yhdistäminen. Oman osaamisen tuotteistaminen ja vaihtoehtoiset tavat tarjota omaa osaamista. Työn pilkkominen mahdollisuutena - palkkatyö, yrittäjyys, konsultointi, keikat tms. Erilaiset työnhaun alustat - missä kaikkialla töitä on nykyään tarjolla?

Tämä webinaari sopii sinulle jos haluat:

  • lisää tietoa yrittäjyyden mahdollisuuksista, palkkatyön ohella tai muutenkin,

  • lisää tietoa nykyaikaisista työnhaun alustoista,

  • oppia tuotteistamaan osaamisesi paremmin.

minna tuohimaa

Minnalla on yli 10 vuoden kokemus yrittäjyyden valmentamisesta. Työllistymisen kysymyksiä hän on käsitellyt yritysten rekrytoinnin ja kasvun näkökulmasta kuin itsensä työllistämisen valmentajana. Hän on uran aikana hankkinut myös omakohtaista kokemusta päätoimisena ja sivutoimisena yrittäjänä. Nykyisessä tehtävässä hän haluaa toimia kasvun mahdollistajana, jotta jokainen löytäisi itselle merkityksellisen tavan toimia työmarkkinoilla

 

Keikkatyön mobiilisovellukset

Jere Immonen

KESKIVIIKKO 21.06.2023, klo 18.00-19.00

Bolt, Treamer, Ework, Upwork, Fiverr, Wolt, Foodora, Uber… digitaalisia työnvälitysalustoja syntyy nyt kuin sieniä sateella. Henkilöstön ulkoistaminen ja digitalisaatio ovat kasvavia trendejä, jotka kasvattavat ja mullistavat henkilövuokrausalaa. Keikkatyön ulkoistus tarjoaa yrityksille joustavuutta, kustannussäästöjä ja tehokkuutta henkilöstöhallintaan. Perinteiseen henkilövuokrauspalveluun nähden digitaaliset alustat ovat tyypillisesti nopeampia, edullisempia ja helppokäyttöisempiä.

Niin kutsutussa ’alustatyössä’ alustat ovat työn tekijöiden ja ostajien kohtaamisen markkinapaikkoja. Alustat muuttavat käytännöillään työn tekemisen ja organisoinnin tapoja. Mobiilisovellukset ja onlinealustat myös tavoittavat sellaisia työntekijöitä, joita perinteiset työllistymispalvelut eivät saavuta tehokkaasti (esim. nuoret, opiskelijat ja maahanmuuttajat). Työvuoroista jää palaute palveluun, jonka avulla työntekijät voivat kehittää itseään ja saada hyvien arvostelujen myötä mahdollisuuksia uusiin, aiemmin tavoittamattomissa oleviin työtehtäviin.

Tässä webinaarissa luomme katsauksen suosituimpiin ja suurimpiin keikkatyön mobiilisovelluksiin. Selvitämme, millaista työtä niiden kautta voi löytää ja miten niitä käytännössä käytetään.

Jere Immonen

Jere Immonen toimii Työterveyslaitoksella tutkijana. Hän toimii muuttuvan työelämän etulinjassa ja ylläpitää listaa erilaisista työtä välittävistä alustoista. Jerellä on ajantasainen tieto erilaisista mobiilisovelluksista, suurimmista toimijoista sekä lupaavista pienistä start-upeista.

 

Tiedonhaun uudet kanavat

MySome

KESKIVIIKKO 09.08.2023, klo 18.00-19.00

Tiedon määrästä ei ole tänä päivänä pulaa, vaan pikemminkin sen löytämisestä, luotettavuuden arvioinnista ja tiedon hyödyntämisestä. Uudet kanavat, kuten TikTok on avannut ovia etsiä ja jakaa tietoa noepasti ja näppärästi. Oletko sinä pohtinut oman tietotaidon jakamista sosiaalisessa mediassa? Tai kaipaatko sinä inspiraatiota ja uusia näkökulmia? Tule kuulolle ja mennään yhdessä tiedon lähteille sosiaalisessa mediassa.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

  • sinua kiinnostaa innostua ja inspiroitua uusista tiedon haun lähteistä,

  • kaipaat tiedonhakuun uusia näkökulmia,

  • olet pohtinut oman tiedon tai taidon tuomista esille sosiaalisessa mediassa.

Mysome

MySome on sosiaaliseen mediaan erikoistunut toimisto. He ovat asiantuntijoita sekä edelläkävijöitä mm. uuden kanavan TikTokin hyödyntämisessä yritysten markkinoinnissa ja viestinnässä. MySomen 30 hengen joukko koluaa ja metsästää niin tietoa kuin trendejä jatkuvasti oppien uusista kanavista.

 

Kevytyrittäjyys

Pia Klemetti

keskiviikko 04.10.2023 klo 18.00-19.00

Kun satunnainen Fiverr tai Upwork ei enää riitä. Kevytyrittäjyys on mainio työkalu erityisesti pienimuotoisen sivutyön, puskurityön, tekemiseen. Se toimii hyvin, kun laskutus- ja työmäärä ovat vielä suhteellinen pieniä, ja kun liiketoiminta ei hyödy esimerkiksi osakeyhtiön tai toiminimen verovähennyksistä. Kevytyrittäjyys sopii erityisesti sinulle, joka et halua olla yrittäjyyden tai hallinnon asiantuntija vaan keskittyä oman osaamisesi myyntiin. Sinun on kuitenkin ymmärrettävä mihin sitoudut – kevytyrittäjänäkin olet aivan pesunkestävä yrittäjä.

Tämä webinaari sopii sinulle jos:

  • haluat luoda itsellesi puskurityön,

  • toivot mahdollisimman vähäistä byrokratiaa ja

  • haluat ymmärtää, olisiko kevytyrittäjyys sinulle oikea vaihtoehto. 

pia klemetti

Pia Klemetti on johdon uravalmentaja, HR-ammattilainen ja työelämäaiheisten tekstien kirjoittaja, jolla on yli 20 vuotta kokemusta sekä kansainvälisistä konserneista että kasvuyhtiöistä. Näiden näkökulmien risteyksessä syntyy herkullisia aiheita, joita Pia käsittelee puheenvuoroissaan kursailemattomasti ja analyyttisesti eri näkökulmista - aina positiivisella vireellä ja inspiraatiota tarjoillen! Pian esikoiskirja ”Puskurityö – vaurastumista, vaihtelua ja valinnanmahdollisuuksia” julkaistiin syksyllä 2021.

 

Minustako AirBnB majoittaja?

Joonatan Voltti

KESKIVIIKKO 08.11.2023, klo 18.00-19.00

Paljonko Airbnb-vuokrauksella voi tienata ekstraa? Vihje: vaihtelee välillä n. 500 - 3500 €/kk/asunto.

Entä minkälaista tilaa Airbnb:n kautta voi vuokrata? Lähes mitä tahansa aina omasta kodista saunamökkiin ja vierashuoneesta sijoitusasuntoon.

Tässä webinaarissa käymme läpi 3 aitoa Airbnb-vuokrausesimerkkiä ja niiden toteutuneet tuotot: vierashuone, koti ja sijoitusasunto. Lisäksi kuulet paljonko Airbnb-tuotot ovat keskimäärin Suomen suurimmissa kaupungeissa ja mökkikunnissa, sekä pääset oppimaan vuokrausprosessin pääkohdat ja miten välttää yleisimmät virheet vuokraajana.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos: 

  • haluat tienata lisätuloja asunnolla, huoneella tai muulla tilalla, kun et itse käytä sitä,

  • haluat välttää sudenkuopat matkalla ja oppia toimivimmat keinot jopa moninkertaistaa Airbnb-vuokratuottosi,

  • olet avoin uusille ideoille ja mahdollisuuksille.

joonatan voltti

Joonatan Voltti on Airbnb-asiantuntija, joka on vuokrannut Airbnb:n kautta yli 10 erilaista kohdetta mm. omaa kotiaan, vierashuonetta ja ystävänsä asuntoa sekä kirjoittanut kirjan aiheesta. Nykyään hän asuu vuokralla, vuokraa kalustettuja sijoitusasuntoja ja käy puhumassa eri tilaisuuksissa Airbnb:n mahdollisuuksista ihan tavallisille ihmisille.

 

Webinaarit: 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023