Webinaarit 2023

URA HALTUUN

Kymmenen webinaaria uran suunnitteluun

keskiviikkoisin klo 18.00-19.00

Omaa työuraa voi johtaa haluamaansa suuntaan, sillä siihen, mihin oma työ ja ura on menossa, voi vaikuttaa monella tavalla. Tässä webinaarisarjassa etsitään eväitä oman uran suunnitteluun! Ota ura haltuun!

 

Urasuunnittelu ja oman uran johtaminen

Joni Mäkitalo, Arffman

keskiviikko 18.01.2023, klo 18.00-19.00

Miten ottaa oman elämän ja työuran eteneminen haltuun? Pysähdytään tutkimaan omaa elämää ja pohtimaan omien valintojen merkitystä. Jokainen rakentaa oman yksilöllisen elämänpolkunsa ja on viime kädessä itse vastuussa omista valinnoistaan. Entä mikä on suunniteltu sattuma? Miten rakentaa omaa uraa valmiiksi vastaanottamaan sattuma?

Tämä webinaari sopii sinulle jos haluat:

  • johtaa omaa uraasi haluamaasi suuntaan,

  • eväät, miten pysähdyt miettimään urasi suuntaa. “Monet ihmiset suunnittelevat uraansa vähemmän kuin yksittäistä lomamatkaansa”,

  • enemmän vaikutusvaltaa siihen, mitä teet työksesi.

Joni Mäkitalo

Olen ohjausalan ammattilainen, joka on kiinnostunut oppimisesta, itsetutkiskelusta sekä hyvästä vuorovaikutuksesta. Uskon, että jokaisella on lopulta vastaukset omiin kysymyksiinä ja jokaisen täytyy oppia löytämään ne. Vastauksia ei kuitenkaan tarvitse olla etsimässä yksin, vaan eri näkökulmia voi tutkia esimerkiksi minun tai muiden ohjausalan ammattilaisten kanssa. Minun tärkein työkaluni on keskustelu.

 

Osaamisidentiteetti

Kirsi Pajamäki, Arffman

KESKIVIIKKO 08.02.2023, klo 18.00-19.00

Mitä muuta oma osaamisesi on kuin koulutuksesi? Mistä kaikesta osaamisidentiteettisi koostuu? Mitä kaikkea voisit tehdä sillä? Olemme enemmän kuin työ- tai tutkintonimikkeemme. Osaamista kertyy läpi elämän, montaa eri kautta. Oman osaamisen kartoitus ja sanoitus sekä osaamisidentiteetin pohdinta ovat olennainen osa urasuunnittelua sekä myös keino oman uran johtamiseen.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos haluat:

  • sanoittaa osaamistasi ja kirkastaa osaamisidentiteettiäsi,

  • selventää kuvaasi itsestä osaajana ja toimijana muuttuvassa työelämässä ja yhteiskunnassa,

  • kartoittaa, millaisia taitoja, kykyjä ja ominaisuuksia sinulla on laajasti katsottuna.

Kirsi Pajamäki

Kirsi toimii Arffmanilla valmentajana sekä lisäksi palvelupäällikkönä Pohjois-Pohjanmaan alueella. Kirsin ydinosaamista ja vahvuuksia ovat mm. urasuunnittelu, työllistymiskyky, osaamisen tunnistaminen ja kehittäminen, ratkaisukeskeisyys, uteliaisuus, innostaminen. Hän kuvaa olevansa työnhaun ja ammatillisten tavoitteiden tukija, aktiivinen ideoija sekä kehittävä toimija.

Kirsillä on vahva kokemus työllistymistä edistävistä palveluista ja hänen nykyinen työkenttänsä on urasuunnittelun, työnhaun sekä näihin liittyvien toimintojen kehittämisessä. Kirsin koulutustausta on kasvatus- ja kuntoutustieteiden alalta. Lisätietoa Kirsistä löydät hänen Linkedin-profiilistaan linkedin.com/in/kirsipajamaki/

 

Osaamisen vahvistamisen monet mahdollisuudet

Kirsi Pajamäki, ArffmaN

KESKIVIIKKO 22.03.2023, klo 18.00-19.00

Omalla aktiivisuudella ja erilaisilla keinoilla voi kehittää omaa osaamista ja verkostoja. Tämä ylläpitää ja vahvistaa ammattitaitoa. Osaamisen vahvistaminen on voimavara ja kilpailutekijä sekä elämän mittainen mahdollisuus. Tässä webinaarissa käymme läpi osaamisen vahvistamisen tavoitteita, suunnitelmaa ja keinoja - sekä työssä että työnhaussa.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos haluat:

  • vahvistaa osaamistasi,

  • selventää erilaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia osaamisesi vahvistamiseen ja/tai nykyaikaistamiseen,

  • vahvistaa asemaasi työmarkkinoilla tulevaisuudessa.

Kirsi Pajamäki

Kirsi toimii Arffmanilla valmentajana sekä lisäksi palvelupäällikkönä Pohjois-Pohjanmaan alueella. Kirsin ydinosaamista ja vahvuuksia ovat mm. urasuunnittelu, työllistymiskyky, osaamisen tunnistaminen ja kehittäminen, ratkaisukeskeisyys, uteliaisuus, innostaminen. Hän kuvaa olevansa työnhaun ja ammatillisten tavoitteiden tukija, aktiivinen ideoija sekä kehittävä toimija.

Kirsillä on vahva kokemus työllistymistä edistävistä palveluista ja hänen nykyinen työkenttänsä on urasuunnittelun, työnhaun sekä näihin liittyvien toimintojen kehittämisessä. Kirsin koulutustausta on kasvatus- ja kuntoutustieteiden alalta. Lisätietoa Kirsistä löydät hänen Linkedin-profiilistaan linkedin.com/in/kirsipajamaki/

 

Urajumit ja uran sisäinen muutos

Johanna Tornberg, Arffman

19.04.2023 klo 18-19

Koetko olevasi jumissa urallasi, työpaikassasi ja työtehtävässäsi? Harkitsetko alan vaihtoa tai siirtymistä alan sisällä toisenlaisiin tehtäviin? Mitä muutos vaatisi ja mitä mahdollisuuksia ympärilläsi on?

Tämä webinaari sopii sinulle jos:

  • olet joskus miettinyt alan vaihtoa,

  • työssäsi on elementtejä, mistä et pidä,

  • haluaisit muutosta.

Johanna Tornberg

Johanna on Arffmanilla työskentelevä valmentaja, joka on tehnyt omallakin urallaan ison muutoksen. Valmentajana hän innostaa, kannustaa ja herättelee ajattelemaan, mutta kehottaa aina etenemään itselle sopivaan tahtiin - ja tekemään itselle sopivia muutoksia. Johanna on toiminut niin yksilö- kuin ryhmävalmentajana uravalmennuksissa sekä hyvinvointipainotteisissa uravalmennuksissa. Hänellä on myös aiemmalta uraltaan kokemusta korkeakoulussa opettamisesta, opettajatuutoroinnista sekä tietokirjan kirjoittamisesta. Johanna on koulutukseltaan oikeustieteen tohtori, mutta taustalla on myös opintoja kasvatustieteestä, itsensä johtamisesta ja positiivisesta psykologiasta. Parhaillaan Johanna opiskelee life coachiksi.

 

Tavoitteet ja ammatillinen suunnitelma

Anne Korpela, Arffman

KESKIVIIKKO 10.05.2023, klo 18.00-19.00

Miksi tavoitteet ovat tärkeitä? Mikä auttaa tavoitteen asettamisessa - ja sen saavuttamisessa? Miten suunnitelmaa voi lähteä konkretisoimaan? Mihin motivaatiota voi käyttää? Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty - pitääkö tämä paikkansa myös toimintasuunnitelmissa?

Tämä webinaari sopii sinulle, jos haluat: 

  • paremmaksi tavoitteiden asettajaksi sekä saavuttajaksi,

  • käyttää hetken aikaa oman suunnan miettimisessä ja muodostamisessa,

  • tehdä itsellesi suunnitelman tueksi urallesi.

Anne Korpela

Anne Korpela on työskennellyt uravalmentajana Arffmanilla viisi vuotta ja hänen työnsä pitää sisällään yksilö- ja ryhmävalmennuksia. Tällä hetkellä hän työskentelee hankkeessa, joka tukee perhevapaalta palaavien vanhempien töihinpaluuta. Anne on alanvaihtaja. Takana on työura kääntäjänä/tulkkina, esimiehenä ja koulutussuunnittelijana. Annen vahvuuksiin kuuluvat empatia, asiakkaan kuuntelu ja vahva vuorovaikutus. Valmennus on dialogia ja sparraamista sekä Annen työote onnistumiseen tähtäävä. Anne valmentaa suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Annen motto: Kaikki on hyvin huolimatta siitä, miten kaikki on (ajatus Saku Tuomisen samannimisestä kirjasta).

 

Recognizing personal know-how and making it visible

Anssi Aaltonen, Arffman

KESKIVIIKKO 24.05.2023, klo 18.00-19.00

How do I identify my know-how, skills and strengths? How do I make my know-how visible when looking for a job? How to find the skills I need to improve? We will find ways to identify your strengths and skills to help you in your job hunt.

This webinar suits you, if you would like to: 

  • identify your know-how,

  • sell your working skills better to employers,

  • better communicate about your know-how.

Tara Vallenius

Tara is a coach at Arffman Finland helping highly educated and experienced individuals navigate their way back into the workforce. Her work has given her unique insights into the challenges that people face when trying to find fulfilling work that aligns with their values and goals. With over 7 years of experience in the social sector, she has had the honor of working with a wide range of individuals, including children, youth, adults, people with disabilities, and immigrants. She has learned a lot about the importance of recognizing and embracing differences in the workplace. Working in both the public and private sectors, she have seen firsthand how diverse teams can come together to achieve amazing things. As a coach, she strongly believes that when we create an inclusive workplace culture that values diversity, we can help everyone reach their full potential.

 

Uskallus uuteen - miten havaita uusia mahdollisuuksia ja tarttua niihin?

Kirsi Pajamäki, Arffman

KESKIVIIKKO 23.08.2023, klo 18.00-19.00

Työnhakuun sisältyy paljon muutakin kuin CV ja hakemus. Työnhaku on tunteita, ja työnhaku on aina myös muutosta - ja muutos vaatii uskallusta. Mistä uskallusta uuteen, mikä tukee muutoksen keskellä? Tervetuloa pohtimaan omia voimavaroja, onnistumisen kokemuksia sekä keinoja, joilla vahvistaa rohkeutta muutoksessa sekä uusien mahdollisuuksien huomaamisessa ja niihin tarttumisessa.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos haluat:

  • työelämälllesi uutta sisältöä,

  • suunnanmuutosta urallesi,

  • löytää ja reagoida paremmin erilaisiin mahdollisuuksiin,

  • olla rohkeampi.

Kirsi pajamäki

Kirsi Pajamäki toimii Arffmanilla valmentajana sekä lisäksi palvelupäällikkönä Pohjois-Pohjanmaan alueella. Kirsin ydinosaamista ja vahvuuksia ovat mm. urasuunnittelu, työllistymiskyky, osaamisen tunnistaminen ja kehittäminen, ratkaisukeskeisyys, uteliaisuus, innostaminen. Kirsi kuvaa olevansa työnhaun ja ammatillisten tavoitteiden tukija, aktiivinen ideoija sekä kehittävä toimija.

Kirsillä on vahva kokemus työllistymistä edistävistä palveluista ja hänen nykyinen työkenttänsä on urasuunnittelun, työnhaun sekä näihin liittyvien toimintojen kehittämisessä. Kirsin koulutustausta on kasvatus- ja kuntoutustieteiden alalta. Lisätietoa Kirsistä löydät hänen Linkedin-profiilistaan http://linkedin.com/in/kirsipajamaki/

 

Kokemuksesta voimaa

Mari Kuusisto, Arffman

20.09.2023, klo 18.00-19.00

Onko ikä vain numero? Tule kääntämään ajatuksesi mahdollisuuksiin ja kokemuksesi markkinointiin etuna työnantajalle. Nykyaikainen työnhaku ja työssä jaksaminen.

Tämä webinaari sopii sinulle jos:

  • olet +40v / +50v / +60v,

  • haluat uuden näkökulman omaan osaamiseesi sekä mahdollisuuksiisi,

  • haluat tietää miten kommunikoit työnhaussa paremmin siten, että sinulla on mahdollisuus voittaa nuoremmat hakijat.

Mari Kuusisto

Mari Kuusisto on 54-vuotias valmentava projektipäällikkö ja alanvaihdon kokemusasiantuntija. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri, mutta lähti toteuttamaan haaveitaan ja vaihtoi ICT-alan projektipäällikön työt perinnerakennusalan yksinyrittäjyyteen yli 10 vuodeksi. Kun kirjoittaminen alkoi vetää puoleensa, Mari kouluttautui kirjallisuusterapiaohjaajaksi ja on ohjannut myös hyvinvointikirjoittamisen ryhmiä. Tästä Marin ura jatkui luontevasti uravalmennuksen kautta työhönvalmennukseen ja valmentavaksi projektipäälliköksi. Kahteen viimeisimpään työpaikkaansa hän on työllistynyt yli 50-vuotiaana työnhakijana pitkän yksinyrittäjyyden jälkeen. Arffmanilla Mari on auttanut työelämään palaamisessa erityisesti osatyökykyisiä työnhakijoita sekä jo 50v täyttäneitä työnhakijoita. Tällä hetkellä Marin elinikäisen oppimisen suuntana on kyberturvallisuus. Aika näyttää, mistä seuraava askel urapolulta löytyy. LinkedIn

 

Tulevaisuustaidot ja työelämän tulevaisuus

Kirsi Pajamäki, Arffman

18.10.2023, klo 18.00-19.00

Miltä työelämän ja työn tulevaisuus näyttää? Millaiselle osaamiselle tulevaisuudessa on tarvetta? Millaiseksi työsi muuttuu? Mihin suuntaan haluaisit kehittyä? Mistä löytyvät tulevaisuuden työelämässä sinun vahvuutesi? Mitä ovat tulevaisuustaidot ja miten voit vahvistaa niitä jo nyt?

Tämä webinaari sopii sinulle, jos haluat:

  • selventää itsesi paikkaa alati muuttuvassa työmaailmassa,

  • ottaa avaimet käteen oman kehittymisen suhteen,

  • kirkastaa vahvuuksiasi tulevaisuuden työelämässä.

kirsi pajamäki

Kirsi Pajamäki toimii Arffmanilla valmentajana sekä lisäksi palvelupäällikkönä Pohjois-Pohjanmaan alueella. Kirsin ydinosaamista ja vahvuuksia ovat mm. urasuunnittelu, työllistymiskyky, osaamisen tunnistaminen ja kehittäminen, ratkaisukeskeisyys, uteliaisuus, innostaminen. Kirsi kuvaa olevansa työnhaun ja ammatillisten tavoitteiden tukija, aktiivinen ideoija sekä kehittävä toimija.

Kirsillä on vahva kokemus työllistymistä edistävistä palveluista ja hänen nykyinen työkenttänsä on urasuunnittelun, työnhaun sekä näihin liittyvien toimintojen kehittämisessä. Kirsin koulutustausta on kasvatus- ja kuntoutustieteiden alalta. Lisätietoa Kirsistä löydät hänen Linkedin-profiilistaan http://linkedin.com/in/kirsipajamaki/

 

Huijarisyndrooma

Jenni Sillantaka, Arffman

01.11.2023, klo 18.00-19.00

Huijarisyndrooma vaivaa useimpia meistä jossain määrin. Miten miten se voi näyttäytyä työyhteisössä? Miten vähennän huijarisyndroomaa itseltäni ja muilta?

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

  • olet ikinä ollut epävarma itsestäsi ja osaamisestasi,

  • haluat ymmärtää huijarisyndrooman ja miten sen avulla voit toimia työelämässä sujuvammin sekä menestyä,

  • haluat tietää miten osaat suhtautua omiin epävarmuuksiisi rakentavasti ja muuttaa niitä mielessäsi varmuuksiksi.

jenni sillantaka

Jenni Sillantaka on ratkaisukeskeinen valmentaja, työnohjaaja, työvalmentaja sekä yrittäjä. Jennin intohimoja ovat mm. asiakkaiden kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä heidän pysäyttämisensä erilaisten uramahdollisuuksien äärelle valmennuksen keinoin. Jenni haluaa asiakkaidensa löytävän ne asiat, joihin he voivat itse vaikuttaa sekä ottavan itselle sopivat askeleet eteenpäin - unohtamatta armollisuutta!

Koulutukseltaan Jenni on kansainvälisen kaupan tradenomi (BBA), jonka päälle hän on rakentanut liikunnan, ravitsemuksen, palautumisen sekä mielen hyvinvoinnin sisältävän osaamiskokonaisuuden. Ratkaisukeskeisen valmentajan ja työnohjaajan oppien lisäksi Jenni hyödyntää NLP:tä, LUONTAISET TAIPUMUKSET™- ajattelumallianalyysia sekä RMP-Motivaatioprofiilia. Hyvinvoinnin edistäminen on Jennin sydämen asia.

 

Webinaarit: 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023