2018 | 2019 >

Työnhakua työelämäravistelijan matkassa

keskiviikkoisin, klo 15.00-16.00

Lähde tutustumaan työnhaun ihmeelliseen ja alati muuttuvaan maailmaan supersuositun työelämäravistelijan, Susan Caloniuksen opastuksella. Tämä webinaarisarja sopii sekä aktiivisesti työnhaussa oleville että niille, jotka salaa harkitsevat työpaikan vaihtamista. Työnhakutaitojen hiominen on hyödyllistä, koska työelämä voi yllättää niin, että oma työ menee alta tai niin, että houkutteleva työtarjous ilmestyy eteesi ja sinun pitää olla valmis tarttumaan siihen. Webinaareista saat eväitä avoimien paikkojen hakuun ja parhaat vinkit piilotyöpaikkojen löytämiseen.

 

Tunnista osaamisesi

6.2.2019

Susan Calonius

Työnhaussa on lähdettävä liikkeelle oman osaamisen tunnistamisella. Jos et tiedä mitä osaat, et myöskään tiedä mikä markkinointitapa toimii parhaiten ja kenelle kohdentaa työnhakua. Liian usein myös ajattelemme osaamisemme vain työkokemuksen ja/tai koulutuksen kautta. Osaamista kertyy paljon monelta muultakin taholta. Osaaminen koostuu hyvin monesta eri asiasta. Usein tarvitsemme ulkopuolisen ihmisen apua, jotta koko osaamisemme avautuu meille. Tule mukaan ja avaa silmäsi laajasti koko osaamisellesi.

Mihin suuntaan? Osaamisen kartoittamisen ansiosta sinun on helpompi lähteä miettimään kuka oikeasti osaamistasi tarvitsee ja miksi. Opit kohdentamaan työnhakusi potentiaalisille työnantajillesi ja tulosta syntyy varmasti!

Tämä webinaari sopii sinulle jos:

 • Työnhakusi takkuaa – tulosta ei tule

 • Oman osaamisen tunnistaminen tuntuu haasteellisesta tai mietit mihin osaamisellasi voisi suunnata

Timanttiset työnhakuasiakirjat:
hakemus ja CV

6.3.2019

Susan Calonius

Oletko hakenut töitä – tulosta ei vain tule? Parhaassa tapauksessa ongelma on työnhakuasiakirjoissasi ja pienellä tuunaamiselle vakuutat rekrytoijan kuin rekrytoijan.  Webinaarissa käydään läpi miten koostat timanttisen työhakemuksen ja miten vältät sudenkuopat. Saat konkreettisia esimerkkejä maksimoidaksesi onnistumisesi. Työhakemuksen lisäksi tarvitse vakuuttavan CV:n. Tule mukaan ja opi miten teet osaamisestasi kertovan elämäkerran.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

 • Kaipaat konkreettista apua työnhakuasiakirjojen tekoon

 • Olet hakenut töitä ilman tuloksia

 • Haluat saada tietää miltä näyttää CV: vuonna 2019

Piilo-osaajat auttavat pois piilosta

3.4.2019

Piilo-osaajat ry

Oletko pohtinut, miten saisit oman osaamisesi paremmin esiin ja potentiaalisten työnantajien löydettäväksi? Piilo-osaajat ry on työnhakuyhteisö ja asiantuntijaverkosto kaikille asiantuntijuudesta innostuneille. Piilo-osaajat ovat myös rekrytoijien aarreaitta ja heidän osaajagalleriansa on jäsenille avoin oman osaamisen markkinapaikka. Tässä webinaarissa saat Piilo-osaajien vinkit siihen, miten omaa osaamista kannattaa tuoda näkyväksi. Erityisesti he painottavat rohkeutta astua julkisesti esiin asiantuntijana. Mitä eri keinoja ja väyliä tähän on? Miten yhteisöllisyys voi auttaa tässä?

Tämä webinaari sopii sinulle jos:

 • kaipaat rohkaisua astua julkisesti esiin työnhakijana,

 • haluat kuulla, mitä hyötyä some-näkyvyydestä on työnhaussa,

 • etsit vinkkejä oman löydettävyyden nostamiseen,

 • tunnet tarvitsevasi yhteisön tukea.

Akateemisen ihmisen rajattomat työmahdollisuudet

8.5.2019

Susan calonius & Heta Aali

Akateeminen ihminen - yliopisto on ainoa vaihtoehtosi. Tämä ei pidä paikkansa, sillä akateemisessa maailmassa toimineella on lukematon määrä erilaisia vahvuuksia. Projektinhallintataidot, markkinointitaidot, rahoituksenhakutaido, kirjoitustaitoa, kielitaitoa… lista on lukematon. Onko sinun silti vaikea vakuuttaa muuan alan työnantajat taidoistasi tai mietitkö itse mitä oikeasti osaat. Tule mukaan webinaariin ja valaistu lukemattomista työmahdollisuuksistasi.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

 • Olet toiminut yliopistomaailmassa ja haluat muualle töihin

 • Kaipaat apua siihen miten esim. väitellyt tohtori voi vakuuttaa yrityssektorin rekrytoijat osaamisellaan

 • Olet jo hakenut muualle - tuloksetta.

Löydä piilotyöpaikat

5.6.2019

Susan Calonius

Piilotyöpaikka - mistä löydän sinut? Paljon puhetta. Ei toimi. Kokeiltu on. Piilotyöpaikkoja ei metsästetä räiskintämetodilla, vaan metsästykseen tarvitaan tiukkaa toimintasuunnitelmaa ja kohdennusta. Mitä myyt? Kenelle myyt? Miten myyt? Kysymyksiä, joihin osaat vastata webinaarin jälkeen.

Mitä myyt? Piilotyöpaikkaa on mahdotonta metsästää ellet tunnista omaa osaamistasi. Sinun on tunnettava “tuotteesi”. Saat konkreettisia apuvälineitä osaamisesi tunnistamiseen. Mikäli tuote on jo hyvin hallussa, hyvä. Keskity kenelle ja miten teemoihin.

Kenelle myyt? Mistä löydät piilotyöpaikkojen tarjoajat? Kanavia on kymmeniä. Webinaarin vetäjän käytännössä toimivaksi testatut kanavointi-ideat ovat vapaasti kuulijoiden varastettavissa, hyödynnä itsellesi sopivin tapa piilotyöpaikkojen tarjoajien etsintään.

Miten myyt? Kylmäsoitto -Paniikki. En tahdo. Ei hätää, saat skriptin kylmäsoittojen tekoon. Parasta on kuitenkin se, että kylmäsoitot eivät ole ainoa myyntitapa, vaan myyntiä tapahtuu yhä useammin sosiaalisen median kautta. Toki myös perinteisempi markkinointikirje on löytänyt kannattajansa.

Tämä webinaari sopii sinulle jos:

 • Mietit miten metsästää piilotyöpaikkoja tehokkaasti

 • Mietit miten myydä osaamistasi mahdollisille työnantajille

 • Haluat nopeasti tuloksia työnhaussa

LinkedIn alkeet

21.8.2019

Susan Calonius

LinkedIn, LinkedIn ja LinkedIn. Siitä kyllä puhutaan ja paljon, mutta miten minä siitä hyödyn? LinkedIn on ammatilliseen verkostoitumiseen tarkoitettu kanava. Suomessa sitä käyttää jo yli miljoonaa ihmistä! Rekrytoijat käyttävät LinkedIn:iä potentiaalisten työntekijöiden metsästämiseen ja työnhakijana sinä voit vaikuttaa metsästyksen tulokseen. Webinaarissa opit miten LinkedIn profiili luodaan ja miten hyödynnät sitä työnhaussa.

Webinaari sopii sinulle jos:

 • Tuskailet LinkedIn:n käyttöönoton kanssa

 • Mietit mitä hyötyä koko palvelusta on

 • Haluatko päätyä rekrytoijien haaviin

LinkedIn aktiiviseen käyttöön

4.9.2019

Susan Calonius

LinkedIn profiili käytössä, mutta tulosta ei vain synny? Kuulostaako tutulta? Suomalainen perisynti on LinkedIn tilin makuuttaminen. Teemme sen kerran ja toivomme sen jälkeen kaikkien löytävän meidät.Harvoin näin kuitenkin tapahtuu. Mikäli haluat tarttua rekrytoijien haaviin, vaatii se pientä aktiivisuutta sinulta. Tätä ei tarvitse pelästyä, sinun ei tarvitse olla LinkedIn:ssä päivittäin! Webinaarissa opit mitä toimenpiteitä lisäämällä saavutat maksimaalisen hyödyn. Sinulle selviää myös mikä on socialselling ja miten voit sitä itse harjoittaa.

Webinaari sopii sinulle:

 • LinkedIn profiilisi on tehty, mutta tulosta ei synny

 • Mietit miten aktivoitua LinkedIn:ssä

 • Sinua kiinnostaa social selling

Jos mikään ei toimi, vedä ässä hihasta

6.11.2019

Susan Calonius

Tuntuuko, että kaikki keinot työnhaussa on jo käytetty? Olet lähettänyt jo kymmeniä hakemuksia - tuloksetta! Työnhaussa on hyvä muuttaa toimintastrategiaa, jos vanhat metodit ei toimi. Tapoja riittää: Markkinointikirjeestä somebrändäykseen. Tule mukaan ja poimi itsellesi sopivin uusi metodi käyttöön.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos

 • Olet hakenut töitä tuloksetta

 • Tarvitset uudet “aseet” käyttöösi, mutta et tiedä mikä se ase voisi olla.

Video työnhaun välineenä

2.10.2019

Susan Calonius & Salla Sorri

Digiaikana videota käytetään yhä enemmän työnhaussa ja rekrytoinnin apua. Suuri osa työhaastatteluista toteutetaan videon välityksella ja rekrytoijat toivoat yhä useamman videoCV:tä hakijalta. Kännykkäkamera kädessä syntyneelle sukupolvelle videon edessä olo on helppoa, mutta entä työikäisille?  Miten tehdä vakuuttava video ja esiintyä videolla edukseen. Webinaarissa käydään läpi sekä sisältöä että tekniikkaa. Työikäisille videon vieroksujille armon sana: Kännykkäsukupolvi toteuttaa teknisesti hyviä videoita, mutta sisällön kanssa kaipaavat kaikki apua. Tule mukaan iästäsi riippumatta!

Työhaastattelu & Soveltuvuustestit

4.12.2019

Susan Calonius

Miten valmistautua työhaastatteluun entä soveltuvuustesteihin? Työhaastattelun tavoitteena on voittaa työpaikka, joten siihen todella kannattaa satsata! Onneksi työhaastattelua varten voi harjoitella ja valmistautua kiperimpinkiin kysymyksiin. Digiaikana videohaastattelut yleistyvät kovaa vauhtia - hirvittääkö? Ei hätää, sillä webinaarissa käydään läpi miten onnistua sekä työhaastattelussa livenä että videon välityksellä. Työhaastattelun tarkoitus on selvä, mutta mitä oikeasti mitataan soveltuvuus testeillä ja miten? Testeihin kannattaa suhtautua myös kriittisesti, tule mukaan ja kuulet eri näkemyksiä testeistä.

Tämä webinaari sopii sinulle jos,

 • Haluat vakuuttaa rekrytoijan haastattelussa

 • Mietit miten haastatteluun kannattaa valmistautua

 • Mietit mikä on soveltuvuustestien tarkoitus

Työnhakusarjan valmentajat

susan calonius

160_susan.jpg

Susanilla on takanaan lähes 10 vuoden kokemus uravalmentajana ja metsästäjänä toimimisesta. Metsästäjänä hän käyttää välillä ravisteleviakin otteita, jotta asiakkaat ja kuulijat onnistuvat metsästämään oman piilevän potentiaalinsa ja kanavoimaan sen käyttöönsä.

Susan on teologi, jonka voisi kuvitella opiskelleen kaupallistakin alaa - tulosta nimittäin tulee! Koulutuksissaan ja henkilökohtaisissa valmennuksissa hän ei luovuta - eikä anna asiakkaan luovuttaa, ennen kuin tavoite on saavutettu. Usein tuo tavoite on THE työpaikka! Konetta Susanista ei kuitenkaan saa, sillä hänen sydämensä sykkii erittäin vahvasti ja hän todella tekee sitä mitä rakastaa. Susanin tavoitteena on tulla kutsutuksia presidentin linnaan itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Kutsun saannin syynä olisi ehdottomasti: Suomen ansioitunein metsästäjä!

Heta Aali

Heta.jpg

Heta Aali on uravalmentaja, joka yhdistää tieteen ja konkretian! Heta on väitellyt tohtoriksi kulttuurihistoriasta ja hän työskentelee UP Partnersilla uravalmentajana sekä opettaa Turun yliopistossa. Hetan sydäntä lähellä ovatkin erityisesti akateemisesti koulutettujen osaamisen konkretisointi. Hetan tavoitteena on avata kaikkien tieteentekijöiden silmät – työpaikkoja löytyy muualtakin kuin yliopistoista. Toki hän valmentaa mielellään ihan kaikkia! Maailmanmatkaajana Hetalle on kertynyt rutkasti kielitaitoa ja hän valmentaakin suomen kielen lisäksi myös englannin ja ranskan kielellä. Työelämäravistelija Susan Calonius johdattelee kuulijat uppoutumaan kiehtovaan akateemiseen maailmaan Heta Aalin matkassa. Susan kysyy, Heta puhuu.

Salla Sorri

240_salla_sorri.jpg

Susanin matkassa dokumenttiohjaaja Salla Sorri. Salla ei ole mikään harrastelijakuvaaja, vaan hän on todellinen ammattilainen, jonka kuvausjälki on priimaa! Aalto yliopisto on myös tunnistanut tämän talentin ja halusi hänet elokuvaohjaajan koulutukseen, jonne otetaan vuosittain 2 opiskelijaa! Salla on niittänyt mainetta ulkomailla, mm. Cannesissa hän on ollut ehdolla parhaasta ohjauksesta ja Lissabonin kansainvälisestä elokuvajuhlasta Salla poistui voittopokaali käsissään. Sallalla on ilmiömäinen kyky saada ihmiset rentoutumaan kameran edessä ja hän saa kuvattavistaan parhaat palat videolle.

2018 | 2019 >