2018 | 2019 >

Viisi webinaaria vuorovaikutuksesta

MATTI HENTTINEN

keskiviikkoisin, klo 18.00-19.00

Olemme jatkuvasti vuorovaikutuksessa. Kaikki mitä haluat elämässä saada aikaiseksi riippuu siitä miten toimit vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Haluatko onnistua paremmin vuorovaikutustilanteissa? Haluatko saada ihmissuhteet sujumaan helposti ja vaivattomasti koko loppuelämäsi ajan? Tervetuloa mukaan!

Kommunikaatiossa vaikutetaan vuorotellen

27.3.2019

Koko elämä rakentuu vuorovaikutukselle: Oman pään sisällä tapahtuvalle sisäiselle vuorovaikutukselle ja ihmisten väliselle vuorovaikutukselle. Hengissä selviytyminen edellyttää yhteyttä itseen ja muihin, sekä oppimista, ennakointikykyä ja joustavuutta.

Vuorovaikutus hidastuu tai pysähtyy kokonaan, kun toinen osapuoli hallitsee tilannetta tai toinen osapuoli vetäytyy tilanteesta. Silloin ei saada aikaiseksi mitään vuorovaikutusta.  Tule mukaan tutkimaan miten vuorovaikutusta voidaan ylläpitää.

Tässä webinaarissa:

 • Opit tunnistamaan paremmin omat rajasi niin, että niistä ei kävellä yli ja niin, ettet sinä itse linnoittaudu muurien taakse.

 • Tunnistat jos rajasi ylitetään: koetko, että koko ajan on sen toisen vuoro etkä saa tilaa jakaa omia ajatuksiasi?

 • Tunnistat jos rakennat muureja ympärillesi: onko sinulle tyypillistä vaieta kuin muuri, vetäytyä tai poistua tilanteesta?

Vuorovaikutus on ajattelutapoja

22.5.2019

Todellisuutemme koostuu havaitsemastamme todellisuudesta, havainnoillemme antamistamme merkityksistä ja säännöistä, joita luomme havaintojemme perusteella.

Usein luokittelemme ihmisiä heidän käyttäytymisensä perusteella ja alamme pitää sitä jonain pysyvänä ominaisuutena, kuten silmien väri. Jokainen ihminen on kuitenkin paljon enemmän, kuin mikään määritelmä hänestä. Kun kehitymme toisen ajattelutapojen tunnistamisessa leimaamisen sijaan, saamme elämäämme sitä joustavuutta, jolla selviää useimmista tilanteista. Vai haluaisitko sinä itseesi jonkin ominaisuuden ”polttomerkin”?

Tässä webinaarissa:

 • Opimme huomaamaan kuinka paljon elämässämme on näkymättömiä sääntöjä, jotka olemme luoneet ja joita pidämme tosina ja jotka saattavat rajoittaa elämäämme.

 • Tutkimme millaisia säännöt voivat olla, mm. en opi kieliä, en ole hyvä matikassa, en ole hyvä ajamaan autoa, en ole liikunnallinen.

 • Huomaamme miten vaikeaa sääntöjemme kyseenalaistaminen on: meidän uskomuksemme eivät ole uskomuksia, vaan ne ovat meille totisinta totta.

Välttämiskäyttäytymisestä turvallisuuden kokemukseen

28.8.2019

Vuorovaikutus ei ole vain itsensä kehittämistä, vaan turvallista yhteydenpitoa itseen ja muihin ihmisiin. Fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen turvattomuuden kokeminen johtaa usein kommunikoinnissa vetäytymiseen.

Haluamme päästä turvaan ja siihen käytämme osaamiamme selviytymismekanismeja. Kun opimme uusia ajattelutaitoja, opimme laventamaan turvallisuuden tunnetta sinnekin, missä emme vielä siinä ole onnistuneet.

Tässä webinaarissa:

 • Opit miksi kamppailu itsetunnon ja minäkäsityksen kanssa ei riitä lisäämään turvallisuutta.

 • Ymmärrät kuinka se miten puhut oman pääsi sisällä vaikuttaa käyttäytymiseen.

 • Löydät tapoja vahvistaa ja rakentaa turvallisuuden kokemusta kommunikoimalla muiden ihmisten kanssa.

Taitava kommunikaatio helpottaa elämää

13.11.2019

Se miten käyttäydymme ulkoisesti, on lähes poikkeuksetta seurausta oman päämme sisäisestä vuorovaikutuksesta. Kun opimme ajoissa tunnistamaan kohdat, joissa omat ajatuksemme lähtevät vinoon, opimme myös itsemme johtamista ja vältymme turhilta erimielisyyksiltä.

Tässä webinaarissa:

 • Opimme välttymään turhilta konflikteilta.

 • Uskallamme kohdata aiheelliset konfliktitilanteet.

 • Kehitämme taitojamme suojautua konflikteilta, jotka kuluttavat ja vievät meiltä energiaa.

Hankalista tilanteista kohti sujuvaa yhteisymmärrystä

11.12.2019

Oli kyse sitten fyysisestä, henkisestä, tai sosiaalisesta uhasta, jollemme koe riittävää turvallisuutta, pyrimme hakeutumaan turvaan. Vedämme verhot mielemme eteen ja sammutamme aivomme. Voimme myös muuttaa ajatteluamme ja kiinnostua ongelmasta. Rakastua siihen. Silloin niistä tilanteista tulee toisenlaisia.

Tässä webinaarissa:

 • Opimme tutkimaan polkua, joka johtaa hankalien tilanteiden pelkäämisestä ja välttämisestä niiden sietämiseen, siitä niiden hyväksymiseen, siitä suorinta tietä niistä nauttimiseen ja oikopäätä niihin hakeutumiseen.

 • Tutkimme miten voimme nauttia elämästä myös silloin, kun meillä on ongelmia. 

Valmentaja

Matti Henttinen

puhuja_matti-henttinen.jpg

Matti Henttinen on mentaalivalmentaja, jonka fokuksena on työhyvinvointi ja urheilijoiden henkinen valmennus. Hän auttaa niin yritys- kuin urheilumaailmankin tiimejä kehittymään ja säilyttämään työskentelyintonsa.

Matti on vaikuttanut työhyvinvoinnin ja mentaalivalmennuksen kentällä jo vuodesta 1995 vetämällä erilaisia johtamisen, oppimisen ja vuorovaikutustaitojen koulutuksia ja valmennusprosesseja. Hänen referenssilistansa on erittäin vakuuttava. Eduskunta, Neste, Helsingin kaupunki ja monet muut organisaatiot ovat nauttineet hänen työelämävalmennusprosesseistaan.

Matti tunnetaan myös työstään yli 600 huippu-urheilijan, heidän valmentajien ja perheiden mentaalivalmentajana yli 20 yksilö- ja joukkuelajissa. Hänen osaamisestaan ovat nauttineet mm. Lontoossa olympiapronssia voittanut Match Race purjehdustiimi, muodostelmaluistelun moninkertaiset MM-kultajoukkueet (Rockettes & Team Fintastic), MM-mitalistit HAC Elite cheerleaderit, sekä alppihiihtäjät, yleisurheilijat, tennispelaajat ja Suomen Kansallisoopperan balettitanssijat.

Vahva asiantuntemus, rento olemus ja filosofinen viisaus ovat Matin tavaramerkki. Hän osaa todella ottaa yleisönsä ja haastaa kuulijan uudenlaiseen ajatteluun. Ilmiömäisen tarinankerrontataitonsa ansiosta viisaudet painuvat kuulijan mieleen ja tuottavat tuloksia. Matti antaa siivet, joilla lentää menestykseen.

2018 | 2019 >