Webinaarit 2022

TYÖKYVYN AVAIMET

Kymmenen webinaaria työkyvyn vahvistamiseksi

keskiviikkoisin klo 18.00-19.00

Työkyky koostuu monesta elementistä, jotka yhdessä luovat elämänlaatua. Tarkastelemme, mistä eri asioista työkyky voi koostua ja pureudumme tässä webinaarisarjassa niin työn merkityksellisyyteen kuin työuupumuksen tai ylisuorittamisen tunnistamiseen.

 

Valmentava johtajuus työyhteisön hyvinvoinnin työkaluna

juuso nieminen

keskiviikko 12.01.2022, klo 18.00-19.00

Työelämässä menestyvän johtamisen ytimessä on valmentava johtajuus. Perinteisessä johtamisessa fokus on tavoitteiden saavuttamisessa. Valmentava johtajuus keskittyy yhteiseen matkaan, joka johtaa tavoitteiden saavuttamisen lisäksi yksilöiden kehittymiseen ja yhteisen menestymisen mahdollistavaan yrityskulttuuriin.  

Tässä webinaarissa käsitellään:

  • Johtamisen teemoja

  • Valmentamisen teemoja

  • Miten toteuttaa valmentavaa johtamista käytännössä

juuso nieminen

Juuso Nieminen toimii tällä hetkellä yksilöiden, esihenkilöiden ja tiimien valmentajana JuusoNiakku Oy:ssä sekä HedCo Oy:ssä. Juuso Niemisen valmentajapolku on saanut perustuksensa jääkiekon parissa ja hän on toiminut 20 vuotta valmentajana sekä erilaisissa kehittämistehtävissä pelaajien, joukkueiden, seurojen ja Suomen Jääkiekkoliiton parissa. 

Urheiluvalmennusvuosina Juuso on päässyt käytännössä toteuttamaan valmentavassa johtajuudessa tärkeinä pitämiään asioita, kuten auttamaan yksilöitä kehittymään kohti heidän omia unelmiaan sekä luomaan joukkueeseen kehittymistä ja menestystä mahdollistavan tekemisen ilmapiirin. 

Juuson mukaan valmentaminen on jatkuvaa oppimista.

 

Itsemyötätunto

Krista Kohtakangas, Lapin yliopisto

KESKIVIIKKO 02.02.2022, klo 18.00-19.00

Huomaatko takertuvasi asioihin, jotka olisivat voineet mennä paremminkin? Tuntuuko, että muilla asiat ovat paremmin? Annatko itsellesi tarvitsemaasi huomiota? Et ole kokemuksesi kanssa yksin. Olemme helposti itsellemme kriittisempiä kuin mitä olisimme koskaan toisille. Entä jos voisit oppia myötätuntoista suhtautumista itseesi? Itsemyötätunto on myönteinen psykologinen resurssi ja taito, jonka avulla voit parantaa yhteyttä itseesi ja ihmisiin ympärilläsi. Webinaarissa opit tunnistamaan sekä hyödyntämään armollisuutta käytännön tekoina sekä itsesi johtamisen työkaluna.

krista.jpg

Krista Kohtakangas

HTT, johtamisen ja työhyvinvoinnin kehittämisen asiantuntija. Toimii projektipäällikkönä sekä asiantuntijana Digiajan työhyvinvointi- ja Perheystävällinen hybridityön Lappi-hankkeissa Lapin yliopistossa. Sen lisäksi hän on opettanut ja kouluttanut johtamisen ja työhyvinvoinnin teemoista.

 

Hyvä peruskunto tuo jaksamista työhönkin

Sanna Hietakangas ja Osku Wikholm, heltti

KESKIVIIKKO 16.03.2022, klo 18.00-19.00

Ihmisen perustarpeita ovat ravinto, uni ja liikunta. Jos ruokaa ei saa, tulee nälkä, ja jos uni jää vähiin, tulee tarve mennä nukkumaan. Sen sijaan liikunnan vähenemisen seurauksena tulee harvoin sisäinen tunne, että juuri nyt tulisi lähteä liikkeelle. Liikunnan väheneminen päätetyössä, tai yksipuolistuminen fyysisessä työssä, tuntuu ennen pitkää kipuna jossain päin kehoa, jolloin liikettä tekee mieli kivun vuoksi pikemmin välttää kuin lisätä. Kivun syy ei ole koskaan parasetamolin tai ibuprofeenin puutostila elimistössä, paras kivun syyhyn vaikuttava lääke on liike. Liikunta lisää fyysistä hyvinvointia, vähentää kipuoireita ja auttaa jaksamaan työssä. Lisäksi liikunta tukee aivojen uudistumiskykyä, korjaa matala-asteista tulehdustilaa, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja hoitaa monia sairauksia. Silti, jos liikkuminen olisi aina pelkästään helppoa ja kivaa, kaikkihan sitä tekisivät! Tule webinaariin kuulemaan, miten juuri sinä omassa työnkuvassasi voit hyödyntää fyysisen hyvinvoinnin apua. Kun peruskunto on hyvä, työ ei kuormita ja arkea jaksaa paremmin.

Sanna Hietakangas ja Osku Wikholm

Työfysioterapeutit Sanna Hietakangas ja Osku Wikholm ovat liikkumisen puolestapuhujia, joiden tavoitteena on auttaa ihmisiä jaksamaan arjessa paremmin. Molemmilla on yli kymmenen vuoden kokemus fysioterapeuttina toimimisesta, joten näkökulma liikkumistarpeesta ja ihmiskehon toiminnasta on ehtinyt kehittyä vankaksi.

 

Työn merkityksen kokeminen

Pirjo Ahonen, Valmentaja, Novetos Oy

13.04.2022 klo 18-19

Työn merkityksen kokemus on tärkeä aihe, josta puhutaan paljon. Mutta miksi siitä pitäisi puhua? Mitä se oikeastaan pitää sisällään ja koskeeko se meitä kaikkia?

Webinaarissa tarkastellaan keskeisimpiä työn merkityksellisyyden lähteitä,  ja mitä tutkimukset  sitä osoittavat. Ennen kaikkea pureudutaan tärkeään teemaan: milä saa meidät syttymään?

Tämä webinaari sopii sinulle, joka

  • pohdit, mitä työn merkitys tarkoittaa omalla kohdalla?

  • ihmettelet, mistä voisi löytää lisää merkitystä tekemisilleen,

  • haluat lisätä hyvinvointia elämääsi.

Pirjo Ahonen

Pirjolla on 20 vuoden kokemus johtamisen ja työyhteisöjen valmentajana. Hänen toteuttamiensa valmennusten paino on uudenlaisten työtapojen muutosvaiheissa ja erilaisuuden johtamisessa. Hän on intohimoinen merkityksen kokemuksen etsijä ja aiheen puolestapuhuja. Hän on valmentaja, työnohjaaja, coach, tietokirjailija.

 

Palaudu työssä ja lomalla

Mari Laari, Heltti

KESKIVIIKKO 01.06.2022, klo 18.00-19.00

Työn kuormittavuus ja palautuminen nousevat tasaiseen tahtiin puheenaiheeksi. Nyt olemme jälleen monien kesäloman kynnyksellä, jolloin lomasuunnitelmia aletaan tekemään. 

Palautuminen on kuitenkin jotain, mitä tapahtuu muulloinkin kuin lomalla. Palaudumme työn aiheuttamasta kuormituksesta sekä vapaalla että työpäivän sisällä. 

Tässä webinaarissa kuulet, mitä stressillä ja palautumisella tarkoitetaan, kuinka kuormituksesta palautumista voi edistää työarjen keskellä ja mitä on erityisesti hyvä ottaa huomioon, kun pidemmät lomat lähestyvät. Olit sitten jäämässä lomalle ihan pian, vasta vähän myöhemmin tai pidemmät lomasi ajoittuvat johonkin muuhun kohtaan vuotta, tässä webinaarissa on varmasti sinulle kiinnostavaa sisältöä.

Mari Laari

Työterveyspsykologi ja organisaatiokonsultti Mari Laari on työskennellyt työhyvinvoinnin ja työterveyden parissa jo 9 vuotta ja kerännyt kokemusta hyvin monenlaisista ja monen kokoisista organisaatioista ja kehittämis- sekä valmennusprojekteista niin työntekijä- kuin esihenkilötasolla. Mari auttaa löytämään uusia näkökulmia hyvinvoinnin haasteiden ratkomiseen ja hän uskoo siihen, että toimivalla yhteistyöllä kaikilla organisaation tasoilla luomme aidosti loistavia työpaikkoja, joissa ihmiset voivat hyvin ja tekevät itselleen merkityksellistä työtä.

 

Työpaikan vuorovaikutus

Sanna Nylund, Valmentaja UP Partners

KESKIVIIKKO 17.08.2022, klo 18.00-19.00

Webinaarissa tutkitaan työpaikan vuorovaikutusta yksilö- ja yhteisötasolla. Minkälainen vuorovaikutuskulttuuri meillä on? Mitkä asiat siihen vaikuttavat? Vuorovaikutusta tukevat rakenteet? Miten itse vaikutan vuorovaikutuskulttuuriin? Osaanko antaa ja saada palautetta? Osaanko kuunnella ja minkälainen vuorovaikuttaja olen?

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

• olet kiinnostunut tutkimaan ja kehittämään omia vuorovaikutustaitoja ja työpaikan vuorovaikutuskulttuuria.

sanna nylund

Sanna on työnohjaaja, työyhteisövalmentaja ja psykiatrinen sairaanhoitaja.

Sannan erityisenä kiinnostuksen kohteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi, niin psyykkinen kuin fyysinen. Sen tutkiminen on johtanut opintoihin sekä liikuntalääketieteen että lyhytterapioiden parissa ja työhön hyvinvointiryhmien ohjaajana /valmentajana ja terapeuttina.

Vuorovaikutus haasteellisissa tilanteissa on myös kiehtonut. Työuran varrella haastavat tilanteet ja kriisiytyneet yhteisöt/yksilöt ovat tulleet tutuiksi paitsi psykiatriassa, myös terapia vastaanotoilla ja työnohjattavissa yhteisöissä.

Sanna on vahva käytännön osaaja, joka haluaa luennollaan tuoda esiin käytännön tietoa ja taitoa vuorovaikutustilanteista ja hyvinvoinnista.

 

Pidä pääsi kasassa kaaoksen keskellä - mielelläsi

Reidar Wasenius, valmentaja

KESKIVIIKKO 14.09.2022, klo 18.00-19.00

Personal Brainer ja Aivobic-ohjaaja Reidar Wasenius antaa käytännön neuvoja keskittymiskyvyn parantamiseen sekä stressin hallintaan ja hyödyntämiseen arjen kiireissä. Lopuksi hän ohjaa Aivobic-harjoitukset rytmikkään musiikin tahdissa. Aivobicissa tiukka toiminta tapahtuu puhtaasti korvien välissä, joten voit osallistua silmät kiinni aivan hiljaa rennosti istuen tai mukavasti maaten.

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

  • olet kiinnostunut, miten voit hyödyntää aivojasi paremmin

  • mietit, miten voisit paremmin keskittyä eri asioihin

  • olet utelias tietämään,  miten aivoja voidaan jumppauttaa

reidar wasenius, CCO & Personal Brainer

Reidar toimii Breaks Finlandin luovana johtajana. Hän ohjaa kollegoidensa kanssa myös niitä hauskoja ja aktivoivia Breikkejä, joiden ansiosta asiakasyritysten ihmiset jaksavat ja onnistuvat työssään. Reidar on toiminut medioissa vuodesta 1979, koulutuksen parissa vuodesta 1984 ja aivovalmentajana vuodesta 1989. Hänen aiempia työnantajiaan ovat olleet mm. Soprano Oyj, Finnish Business Angels Network (FiBAN), Nokia (kahdesti), Samsung, Digital, Tekes, Yle ja useat kaupalliset mediayhtiöt. Hänen uusin kirjansa on yhdess neurobiologi Tiina Hutun kanssa kirjoitettu ja WSOY:n 2016 julkaisema Personal Brainer. Reidarin ääni on maailman kuunnelluin suomalaisääni. Kuulet sen vähän väliä 11 kielellä - muutamalla mm. puhelimessasi ja matkustaiessasi VR:n junissa. (RW.fi)

 

Palautteen antaminen ja saaminen – haaste työyhteisölle

Sanna Nylund, Valmentaja, UP Partners

KESKIVIIKKO 12.10.2022, klo 18.00-19.00

Laiska töitään luettelee? Kell onni on, se onnen kätkeköön? Vaatimattomuus kaunistaa? Puhuminen on hopeaa, vaikeneminen kultaa?

Suomalaiset sananlaskut kertovat omaa kieltään vuorovaikutuskulttuurista ja palautteen niukkuudesta. 

Rikas palautekulttuuri on keskeinen osa hyvää vuorovaikutuskulttuuria. Se parhaimmillaan korjaa toimintaa oikeaan suuntaan ja alleviivaa hyviä asioita. Miten päästä palauteniukkuuden kulttuurista runsaaseen ja rikkaaseen palautekulttuuriin? Mitä huomioida korjaavan/kiittävän palautteen antamisessa ja saamisessa?

Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

  • olet kiinnostunut kehittämään omaa ja työyhteisönsä palautteen antamisen ja saamisen taitoja.

sanna nylund

Sanna on työnohjaaja, työyhteisövalmentaja ja psykiatrinen sairaanhoitaja.

Sannan erityisenä kiinnostuksen kohteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi, niin psyykkinen kuin fyysinen. Sen tutkiminen on johtanut opintoihin sekä liikuntalääketieteen että lyhytterapioiden parissa ja työhön hyvinvointiryhmien ohjaajana /valmentajana ja terapeuttina.

Vuorovaikutus haasteellisissa tilanteissa on myös kiehtonut. Työuran varrella haastavat tilanteet ja kriisiytyneet yhteisöt/yksilöt ovat tulleet tutuiksi paitsi psykiatriassa, myös terapia vastaanotoilla ja työnohjattavissa yhteisöissä.

Sanna on vahva käytännön osaaja, joka haluaa luennollaan tuoda esiin käytännön tietoa ja taitoa vuorovaikutustilanteista ja hyvinvoinnista.

 

Mindfulness

Anu Varis, Avartava

KESKIVIIKKO 16.11.2022, klo 18.00-19.00

Mindfulness auttaa tunnistamaan ja kohtaamaan viisaudella omat ajatukset, tunteet ja tavat toimia. Se tukee tutkitusti tunteiden säätelyä, keskittymistä, oppimista ja rauhoittumista. Opit olemaan enemmän läsnä ja tasapainoinen, löydät rauhan kiireen keskellä.

Jokainen meistä kokee kipua, epäonnistumisia, kärsimystä ja epämiellyttäviä tunteita, näitä mindfulnessin harjoittaminen ei taianomaisesti poista. Mutta se tarjoaa välineitä ja keinoja, joiden avulla opit ymmärtämään mistä juuri sinä löydät todellista rauhaa ja tyytyväisyyttä elämääsi.


Tämä webinaari sopii sinulle, jos:

  • Kaipaat elämääsi mielenrauhaa ja tasapainoa

  • Haluat oppia olemaan enemmän läsnä

  • Haluat tutkittua tietoa mindfulnessin hyödyistä

anu varis

Anu Varis on Avartavan perustaja, mindfulness-ohjaaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Suomalaisen MBSR CFM® mindfulness-ohjaajakoulutuksen jälkeen hän on suorittanut Brownin yliopiston ohjaajakoulutuksen level 1-tason, Bangorin yliopiston MBCT-ohjaajan erikoistumiskoulutuksen sekä Oxfordin yliopiston M-FP -ohjaajakoulutuksen. Anun ohjaus on miellyttävää, selkeää, empaattista ja kunnioittavaa.


 

Hybridityön käytännöt

Fanny Karlsson, Vincit

KESKIVIIKKO 14.12.2022, klo 18.00-19.00

Etätyöstä tuli kertaheitolla asiantuntijatyön pääasiallinen toteutusmuoto koronapandemian myötä. Kun maailma alkaa näyttää avautumisen merkkejä, ryhtyy myös etätyöpoteroiden verkkarikansa liikkumaan kohti toimistoja - vai ryhtyykö? Kaikkien huulilla on "kaiken kattava" hybridityö, jossa töitä tehdään siellä, täällä, lähellä ja etäällä. Millaiseksi yritysten ja yhteisöjen työarki muodostuu kun työntekemisen vapautta hyödynnetään aiempaa laajemmin?

Tässä webinaarissa keskustelemme siitä millaisista elementeistä koostuu sujuva hybridityöarki ja millaisin keinoin yksilöitä ja yhteisöä tuetaan hybridityönarjessa. Lisäksi pohditaan mitä mahdolliset hybridityön sudenkuopat ovat ja miten niitä voidaan välttää.

Tämä webinaari on sinulle jos:

- Toimit esimiehenä / johtajana hybridityötä tekeville tiimille

- Toimit tiimissä, jossa tehdään hybridityötä ja pohdit miten tehdä tiimityöstä sujuvampaa

- Pyrit kehittämään hybridityökäyntäntöjä yrityksessäsi sekä vahvistaa "hybridi-yhteisöllisyyttä"

fanny karlsson

Fanny Karlsson on vuorovaikutuksen ja kohtaamisten ammattilainen, jolla on monipuolinen kokemus viestinnän, HR:n ja markkinoinnin saralta. Tällä hetkellä Fanny toimii Euroopan parhaana työpaikkanakin palkitussa Vincitissä ihmisten arjen tukena, tiimien coachina, aktiivisena työyhteisöviestijänä ja yrityskulttuurin kehittäjänä. Joku voisi kutsua roolia nimellä HR Manager, mutta Fanny itse kallistuu esim. People & Culture Generalist tai Employee Experience Architect -titteleihin.

 

Webinaarit: 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022